Атина. Гръцки водолази откриха останките на италианска подводница 80 години,

...
Атина. Гръцки водолази откриха останките на италианска подводница 80 години,
Коментари Харесай

Reuters: Гръцки водолази откриха останки от италианска подводница от Втората световна война

Атина. Гръцки водолази откриха останките на италианска подводница 80 години, откакто е била потопена от съюзническите сили в Егейско море по време на Втората международна война, оповестява Reuters .

„ Джантина “, която отплава от гръцкия остров Лерос с 48 моряци на борда, потъва на 5 юли 1941 година, откакто е ударена от торпеда, изстреляни от английската подводница HMS Torbay.

Тя е открита предишния месец от Костас Токтарид, един от най-известните водолази в Гърция, и неговия екип, южно от остров Миконос на дълбочина от 103 метра благодарение на отдалечено ръководено подводно транспортно средство ROV Super Achilles, направило подробна образна инспекция на останките.

„ Военноморската история е като пъзел и това е част от този пъзел “, сподели Токтарид, морски специалист, пред организацията. „ Сблъсъкът на две подводници е рядко военноморско събитие “.

Фактът, че подводницата в действителност е „ Джантина “, е доказан благодарение на записи от Службата за военноморска история на Италия, сподели Токтарид.

Тя е четвъртата подводница, открита и разпозната от водолаза.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР