Атина. Гръцката военна база Суда бей“ на остров Крит е

...
Атина. Гръцката военна база Суда бей“ на остров Крит е
Коментари Харесай

Американският адмирал Джеймс Фого: Военната база „Суда бей“ е основен център за операциите на НАТО

Атина. Гръцката военна база „ Суда бей “ на остров Крит е „ главен център " за интервенциите на НАТО в Средиземно море; тя е композиция от уреди от международна класа и преимуществото от удобства достъп до Северна Африка. Това съобщи командващият американските военноморски сили в Европа и Африка адмирал Джеймс Фого в извънредно изявление за гръцкото електронно издание на Kathimerini .
Адмирал Фого изрази угриженост за възходящото напрежение в Източното Средиземноморие, отбелязвайки, че е убеден в готовността на гръцкия флот да помогне на НАТО, в случай че възникне нужда от това.
„ Заливът Суда е главен център. Разполагаме с летище, което използваме от самото начало в границите на нашите съглашения с гръцкото държавно управление и аз ви благодаря доста за това. Освен това има спомагателна изгода от пристанищното оборудване от международна класа и нов пристан, където можем да разположим самолетоносач. Това е главен център в Средиземноморието, освен за американските кораби, само че и за корабите на НАТО “, изясни американският адмирал.
По отношение на напрежението в района, изданието напомня, че Гърция се намира в центъра на три рецесии, след което задава въпрос на адмирала за стабилизиращата роля на страната в района.
„ На първо място, гръцките въоръжени сили поддържат подготвеност и мощ, която ми дава убеденост, изключително във връзка с вашия флот… Убеден, че в случай че бъде помолен, гръцкият флот ще бъде подготвен да отговори на НАТО при всеки спешен сюжет. В момента в Средиземноморието се случват доста неща. През последните 24 до 48 часа видяхме активност сред Израел и Сирия и други държавни и недържавни настоящи лица в Сирия, които са се открили там. Така че мощта на въоръжените ви сили и способността ви да предоставяте благоприятни условия при положение на потребност е от значително значение “, акцентира Фого.
Коментирайки напрежението сред Гърция и Турция, американският адмирал дава образци на сътрдуничество сред двете прилежащи страни в границите на интервенции на НАТО. „ Така че, когато напрежението се увеличи, споделям на моите хора: ние сме по-силни дружно “, споделя американският адмирал.
Същевременно Фого добавя: „ Не става въпрос единствено за Гърция и Турция, има и други, които имат различия и се опитваме да ги изгладим. Надявам се, че държавните управления [ще последват образеца ни], тъй като на военно и военноморско равнище връзките са доста положителни “.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести ".

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР