Атина. Германският консорциум Фрапорт инвестира 100 милиона евро за превръщането

...
Атина. Германският консорциум Фрапорт инвестира 100 милиона евро за превръщането
Коментари Харесай

Kathimerini : Летището в Солун ще се превърне в основна свързваща точка в Гърция със страните от Югоизточна Европа и Азия

Атина. Германският консорциум " Фрапорт " влага 100 милиона евро за превръщането на интернационалното летище " Македония " в Солун в съществена свързваща точка в Гърция със страните от Югоизточна Европа и Азия, оповестява електронното издание на вестник Kathimerini .
По-голямата част от средствата ще бъдат употребявани за построяването на нов терминал с повърхност от над 34 000 квадратни метра. Планът включва и обновяването на съществуващия терминал, построяването на нова противопожарна система и модернизирането на пречиствателната станция за отпадъчни води.
Ще бъдат направени и други обилни усъвършенствания на летището, като възобновяване на настилките на пистите и инсталирането на най-съвременна система за ръководство и скрининг на багаж.
Очаква се планът да бъде финализиран през първото тримесечие на 2021 година След завършването му гишетата за регистрация на пасажерите ще се усилят с 47%, а пунктовете за инспекция на пасажерите ще бъдат двойно повече, разясниха от оператора " Фрапорт ". Изданието напомня, че с изключение на " Македония ", немският консорциум ръководи още 13 летища в страната.
" Фрапорт " ще влага общо 415 млн. евро в 14-те гръцките летища, пет от които ще получат нови терминали, на други пет ще бъдат осъвременени съществуващите, а на останалите четири ще бъдат реновирани.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР