Атина, Гърция. Екип на mobile.bg от мястото на събитието. Що

...
Атина, Гърция. Екип на mobile.bg от мястото на събитието. Що
Коментари Харесай

Първи тест и цени на новата Dacia Duster

Атина, Гърция. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

Що се отнася до пазара на нови коли в България, то е добре известно, че SUV-то на Dacia е един от основните играчи. Отличната проходимост и атрактивната цена са главните козове на Duster. След като претърпя един рестайлинг, първото потомство на Duster към този момент е в предишното. Сега на ход е новото, второ потомство на модела. То беше показано статично в средата на септември, а в този момент се организираха и първите динамични проби. Те се организираха в Атина, а наш екип беше на мястото на събитието. Ето и първичните ни усещания от новия Duster.

Екстериор


Както може би ви е известно, новата генерация на румънския всъдеход е проектирана от българин. По-конкретно става дума за екстериорния дизайн на колата, който е дело на Емануил Клисаров - старши дизайнер в Groupe Renault. Той показа пред нас, че неговата задача е била да направи нова визия, която обаче да не е коренно друга от досегашната. Виждайки автомобилът, би трябвало да признаем, че Емануил е съумял с поставената му задача.



Новият Duster наподобява съвременно, само че идентичността е непокътната. Радиаторната решетка е нова, по-широка, като фаровете са изтеглени оптимално настрана. Предните калници са раздути още повече, като прехода към вратите е внезапен, само че доста гръмък. Дизайнерът е интегрирал там забавен отвесен подробност в черно, който придава приключен тип на нападателната визия. В предната ризница е интегриран сребрист трапец от устойчива на надраскване пластмаса, който пунтира "ролбар ".



Още една присъща разлика се открива във ветроупорното стъкло. Клисаров е изнесъл долната част на ветроупорното стъкло с 10 сантиметра напред, което го прави по-полегато. Отзад разликите също не са малко, само че най-забележимата е в стоп светлините. Те са много сходни с тези на Jeep Renegade, само че пасват идеално на новата визия на Duster. Като цяло Duster II наподобява като еволюция на досегашния - по-зрял, съвременен и грациозен.

Интериор


Вътре обаче няма никаква еволюция - всичко е напълно ново и правено от нулата. На очи се набиват новото арматурно табло с огромен екран ситуиран по-високо, новият многофункционален волан с електроусилител, както и новите и надалеч по-ергономични седалки. Бутоните на централната подпора също са разнообразни, съвременни и в същото време комфортни за ръководство. Самата пластмаса е твърда, само че никога не наподобява евтина.



Сглобката е на високо равнище - даже и по разрушен път липсват паразитни шумове. Още нещо, което ни направи усещане е, че шумоизолацията в салона е сензитивно усъвършенствана. Мястото за лидера и пасажерите е оптимално за автомобил от този клас, а багажникът е огромен и функционален. Дизайнът на кормилото, на скоростния лост и на корите на вратите е изменен, като всичко това, наред с новите "жабки ", вършат салона на Duster II по-комфортен и по-функционален.

Двигател и ходови характерности


Новият Duster се прави на платформата, на която се построяват всички модели на румънската марка. Трябва обаче да кажем, че возията при новата генерация е мощно изменена. Колата е доста по-стабилна в завои, като това не е за сметка на твърда возия. Последната можем да определим по-скоро даже като мека. Инженерите от румънската марка ни разкриха, че главната загадка се крие, с изключение на в усъвършенстваното окачване и в новите ергономични седалки. Воланът е доста по-информативен, като това пък се дължи на новия електроусилител.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР