Атина. Гърците придават висока стойност на свободата и това ги

...
Атина. Гърците придават висока стойност на свободата и това ги
Коментари Харесай

Прокопис Павлопулос: Турция трябва да зачита историята, европейското и международното право

Атина. Гърците придават висока стойност на свободата и това ги кара да пазят националния си суверенитет и териториална целокупност - и затова суверенитета, териториалната целокупност и границите на Европейския съюз - въз основа на интернационалното право, и без да вършат каквито и да било отстъпки. Това съобщи президентът на Гърция Прокопис Павлопулос в тирада, ориентирана против прилежаща Турция, предава Greek Reporter.
По време на гала, проведена във връзка оповестяването на Павлопулос за почетен жител на Псара, гръцкият президент напомни на Турция, " за задължението да осъзнае, че нашите нации би трябвало да живеят спокойно, в изискванията на другарство и добросъседство ".
" Гърция е подготвена да реагира в тази посока и потвърждава това непрекъснато - и на процедура. Турция обаче би трябвало да разбере, че другарството и добросъседството, както и евентуалните европейски вероятности, които ние поддържаме, изискват цялостното и откровено ценене на интернационално право, както и на европейското право, и затова на първо място на европейското законодателство ", акцентира гръцкият президент.
Гърция е подготвена да поддържа и даже да укрепи мостовете на другарството, добави Павлопулос, само че единствено в случай че Турция извърши три условия: ценене на интернационалното право, ценене на европейското право и ценене на историята.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР