Атина е в готовност да защитава териториалната си цялост, но

...
Атина е в готовност да защитава териториалната си цялост, но
Коментари Харесай

Атина обяви готовност да защитава териториалната си цялост

Атина е в подготвеност да пази териториалната си целокупност, само че приканва Турция да понижи напрежението в Егейско море, с цел да се премине към дипломатически договаряния по противоречивите тематики. Такива мнения вършат водачите на гръцките парламентарно показани партии. 
Гръцката войска е в нараснала подготвеност, както на морската граница в Егейско море, по този начин и на сухопътната в област Еврос.
„ Заплахите за военни дейности против Гърция са действително закани към Европейския съюз “, разясняват днешните издания на гръцките медии.
Правителството в Атина получи поддръжка от европейските водачи, акцентират анализатори на обстановката в Егейско море. 
Напрежението е толкоз мощно, че даже и един инцидентен случай, може да провокира военни дейности, считат опитни адвокати.
 Отново закани сред Турция и Гърция за Източното Средиземноморие Отново закани сред Турция и Гърция за Източното Средиземноморие
Гърция ще загуби, в случай че продължи да подхваща стъпки за усилване на напрежението в Средиземно море. Това съобщи представителят на турското...
От Министерството на външните работи дадоха отговор на турските военни закани със следното: „ Безпрецедентното разбиране на Турция, че тя може да заплашва страни с потребление на мощ опонира на интернационалното право “.
Гръцкият първи посланик Никос Дендиас назова „ огромна неточност “ днешната политика на Анкара:
„ В последно време Турция продължава да насочва закани. В реалност заплашва единствено себе си. Защото с тези закани и това държание Турция демонстрира на международната общественост тъкмо това, което ние бихме желали да не се случва - Турция да основава напрежение в региона. Това е огромна неточност от страна на Турция, очаквайки че с това държание може да реализира позитивни резултати за себе си “
Опитни дипломати смятат, че Анкара не би рискувала да предприеме военни дейности против Гърция, макар заканите, тъй като ще сътвори необратими последици за НАТО и нежелана за Турция реакция от Европейския съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР