Атина. Докато интересите на САЩ за засилване на военните връзки

...
Атина. Докато интересите на САЩ за засилване на военните връзки
Коментари Харесай

Kathimerini : Интересите на САЩ са по-сериозни от разширяването на базата в залива Суда

Атина. Докато ползите на Съединени американски щати за усилване на военните връзки с Гърция не престават да са огромни, опцията за разширение на американската военноморска база в критския залив Суда е дребна, тъй че управляващите преглеждат други разновидности, разбра гръцкият вестник Kathimerini .
Ясно е, че разширението на връзките сред Атина и Вашингтон и съдействието сред Гърция, Кипър и Израел в района са от стратегически интерес за Съединени американски щати, разяснява изданието.
Дипломат, осведомен със обстановката, разяснява пред „ Катимерини “, че връзките сред Атина и Вашингтон не са били по-добри в околните 50 години.
Помощник-държавният секретар на Съединени американски щати за Европа и Евразия Уес Мичъл също е все по-близък до концепцията на Гърция и Кипър да се даде по-ключова роля в района, написа вестникът.
Съгласно изказванията на източниците, Мичъл е на мнение, че Атина може „ да играе с топката “, откакто Турция е станала по-несигурен фактор в региона на Източното Средиземноморие.
Що се отнася до базата в залива Суда, която може да одобри самолетоносачи и има уреди за корекция на ескадрени миноносци, опциите за нейното уголемение са лимитирани, тъй че управляващите, както се твърди, обмислят построяването на ново оборудване в Южен Крит, където ще се обитават специфичните сили, след прехвърлянето на дроновете MQ-9 от американската база в Лариса.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР