Атина. Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган планира посещение

...
Атина. Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган планира посещение
Коментари Харесай

Ekathimerini: На фона на призивите Гърция да не се превръща в „убежище“ за пучистите - Реджеп Тайип Ердоган планира посещение в Атина

Атина. Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган възнамерява посещаване в Гърция в края на месец ноември или при започване на декември. Това разкри първият посланик на Атина Никос Кодзиас в границите на конференция, оповестява електронното издание Ekathimerini .
Новината за визитата на Ердоган бе публикувана на фона на изказванията на турския външен министър Мевлют Чавушоглу, с които прикани Гърция да не се трансформира в „ леговище “ за превратаджии. Той приведе данни, според които след несполучливия опит за държавен прелом от юли 2016 година в Гърция са кандидатствали за леговище 995 турци. В тази връзка Чавушоглу съобщи, че би трябвало да бъде тествано каква част от тях са свързани с мрежата на Фетхуллах Гюлен, апетитен от Анкара за оркестратор на пуча.
На собствен ред Кодзиас акцентира, че решенията по отношение на търсещите леговище са взети от гръцката правосъдна система и би трябвало да бъдат зачетени, даже в случай че „ не се харесват на някои ".

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР