Атина. Държавният глава на ФРГ Франк-Валтер Щайнмайер поиска прошка от

...
Атина. Държавният глава на ФРГ Франк-Валтер Щайнмайер поиска прошка от
Коментари Харесай

Der Spiegel: Франк-Валтер Щайнмайер поиска прошка от гърците за престъпленията, извършени от Нацистка Германия

Атина. Държавният глава на Федерална Република Германия Франк-Валтер Щайнмайер изиска амнистия от гърците за закононарушенията, осъществени по време на окупацията на страната от Нацистка Германия, оповестява водещото издание Der Spiegel .
На среща с гръцкия министър председател Алексис Ципрас, Щайнмайер призна, че в концентрационния лагер „ Чаидари “ край Атина нацистите са извършели „ невъобразими жестокости “.
„ Прекланяме се пред жертвите. Преди всичко желаеме амнистия, тук, в Гърция, за случилото се ", съобщи немският президент при визитата си в „ Чаидари “.
По време на нацистката окупация (1941-1944 г.) в лагера са затворени до 25 000 души. Вермахтът обаче е отговен за всеобщи стрелби и голям брой зверства, осъществени в разнообразни елементи на страната. Броят на жертвите от европейски генезис е сред 60 хиляди и 70 хиляди души.
Не би трябвало да се не помни моралната и политическа виновност на Германия, без значение от другите правни позиции, акцентира Щайнмайер, визирайки гръцките искания към Берлин за репарации.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР