Атина. Бившият гръцки премиер от ПАСОК Йоргос Папандреу потвърди подкрепата

...
Атина. Бившият гръцки премиер от ПАСОК Йоргос Папандреу потвърди подкрепата
Коментари Харесай

Kathimerini: Бившият гръцки премиер Йоргос Папандреу потвърди, че подкрепя Преспанския договор

Атина. Бившият гръцки министър председател от ПАСОК Йоргос Папандреу удостовери поддръжката си за Преспанския контракт, според изявление, което ще бъде оповестено от гръцки всекидневник през почивните дни, написа електронното издание на вестник Kathimerini .
“Моето мнение по съответното съглашение е известно, заявих го доста ясно преди няколко месеца и в политическия съвет на ‘Движението за промяна’ ”, цитират думите му от „ Ефимерида звук Синтатон “.
„ Нашата съществена грижа би трябвало да бъде избягването на разделяне по външнополитически въпрос - в тази ситуация македонският въпрос. Трудните въпроси са били употребявани в предишното като инструмент за поощряване на партийните ползи, с пагубни последствия за гръцкия народ и страната. Ако отидем на избори с климат на разделяне и контра-обвинения върху това кои са патриоти и кои са разпродажници, това ще бъде злополука ”, добави Папандреу.
След подписването на договорката сред Атина и Скопие през юни 2018 година, Социалистическият интернационал приветства новината, заявявайки, че ще сътвори „ огромна опция за несъмнено и спокойно бъдеще за всички “.
„ Ние насърчаваме всички прогресивни сили да застанат в взаимност с тези старания за развиване и непоклатимост в района на Балканите. Призоваваме прогресивните жители от двете страни интензивно да се опълчват на разделянето на речта на разделянето и поляризацията “, съобщи организацията.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР