Атина. Бежанци и нелегални мигранти се установиха на палатков лагер

...
Атина. Бежанци и нелегални мигранти се установиха на палатков лагер
Коментари Харесай

Protothema : Бежанци и нелегални мигранти разпънаха палатков лагер пред парламента в Атина след като бяха изгонени от завзети сгради

Атина. Бежанци и незаконни мигранти се откриха на палатков лагер на площад Синтагма в Атина, предава електронното издание на гръцки вестник Protothema .
Пришълците са най-вече от Афганистан и Ирак и са се преместили в горната част на площада пред гръцкия парламент, откакто бяха изгонени от квартал Екзархия, където бяха завзели необитами здания.
„ Завземането “ на Синтагма слага под въпрос до каква степен добре премислена е била интервенцията на гръцките управляващи в Еказрхия, защото очевидно не е помислено какво ще се случи по-късно и къде ще бъдат настанени бежанците след изгонването им.
„ Ние сме бежанци, бездомни и бяхме изгонени. Нуждаем се от място за живеене “, написа на една от табелите пред палатките.
Министърът на публичния ред в сянка от основната опозиционна партия „ Нова Демокрация “ Максимос Чаракопулос означи, че „ единственият резултат на прословутата интервенция в окупираните здания в Екзархия е, че имигрантите в този момент се откриха на лагер на площад Синтагма “. Освен това той упрекна държавното управление, че интервенцията по „ изчистването “ на анархисткия регион на гръцката столица е пиар трик преди европейските избори

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР