Атина. Анархисти хвърляха коктейли Молотов и други предмети срещу полицейско

...
Атина. Анархисти хвърляха коктейли Молотов и други предмети срещу полицейско
Коментари Харесай

ТАСС: Анархисти нападнаха полицейски служители в Атина

Атина. Анархисти хвърляха коктейли " Молотов " и други предмети против полицейско ръководство в Атина в събота.Няма потърпевши. След конфликта са арестувани 16 души, написа гръцкият вестник Naftemporiki в събота, представен от TACC .
Според изданието почти 50 души с черни шалове на лицето са нападнали следобяд полицейски отряд за специфични сили в централния регион на Екзархия. Според полицията те са хвърлили против полицията десетки коктейли „ Молотов “, камъни и други предмети. Охраната е разпръснала нападателите, вследствие на битката никой не е потърпевш. Полицаите задържали 16 души.
Безредиците последваха протестен марш в събота в центъра на града против полицейски интервенции за прогонване на анархистите и мигрантите, които живеят в остарелия централен квартал Екзархия в изоставени домове. В митинга взеха присъединяване към 2 500 души.
Новото държавно управление на Гърция даде обещание да възвърне реда в атинския район Екзархия, където непрекъснато работят анархистите. В края на август полицията организира интервенция за освобождение на четири изоставени здания, в които живееха незаконни имигранти. Повече от 100 души бяха превозени от там до хотели и центрове за настаняване на мигранти. В отговор анархистите усилиха офанзивите против полицейските специфични елементи.
Според полицията, в Атина 23 от тези изоставени здания са заети от имигранти и от време на време се употребяват от анархисти като бази за бойни дейности против специфичните сили.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР