Атина. 47 горски и полски пожара са били регистрирани на

...
Атина. 47 горски и полски пожара са били регистрирани на
Коментари Харесай

Кathimerini.gr: 47 горски пожара бушуват на територията на Гърция през последното денонощие

Атина. 47 горски и полски пожара са били регистрирани на територията на Гърция през последното денонощие от 6.00 ч. на 23 юли до 8.00 ч. на 24 юли, като най-големият е в региона Атика, при който жертвите към този момент са 49 души, предава електронното издание на вестник " Кathimerini " , като се базира на информация на говорителката на противопожарната работа Ставрула Малири.
Според нея съдбовната композиция от бързото разгръщане на пожара и мощният вятър не е разрешила на огромна част от починалите да се спасят, макар че са били на броени метри от морето.
По данни на противопожарните служби най-големите настоящи пожари на територията на страната все още са:
- В региона на село Кинета в община Мегара, Западна Атика, където с пожара в планината Герания се борят над 150 пожарникари и доброволци със 74 пожарни, водни оръдия и багери.
- В туристическия регион Калитехнополи в Атика, където са ангажирани над 190 огнеборци с 96 пожарни автомобила, 25 доброволци с 12 автомобила и 23 туристи.
- В региона на селата Земено и Трофари в община Ксилокастро в Коринт, където работят 100 пожарникари с 45 автомобила, 20 туристи, 1 аероплан и 1 хеликоптер.
- В Метохи Врисуна, община Ханя на остров Крит, където с пламъците се борят 60 пожарникари с 27 автомобила и две групи туристи. В различен пожар на острова при село Платаня, община Ханя, са ангажирани 20 пожарникари, 10 автомобила и 1 хеликоптер.
- В Ларимна, област Фтиотида, Централна Гърция, където през миналата нощ са били ангажирани 20 пожарникари с 10 автомобила, група туристи и хеликоптер.
- В планината Кхломо (1081 м), област Фтиотида, Централна Гърция, където пожарът е избухнал в 2,30 ч. тази заран и с него са ангажирани 18 пожарникари с 9 автомобила.
С по-слаба активност са пожарите при Панорама, край курортното населено място Св. Апостоли в Атика, Агиос Теодору в Коринт, Лутраки в североизточен Пелопонес и в Левкими, в региона на Суфли, окръг Еврос (Марица).

Превод и редакция: Василена Йорданова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР