Атентатори самоубийци атакуваха зона източно от Мосул, която наскоро попадна

...
Атентатори самоубийци атакуваха зона източно от Мосул, която наскоро попадна
Коментари Харесай

Взривове разтърсиха Мосул

Атентатори самоубийци нападнаха зона източно от Мосул, която неотдавна попадна още веднъж под контрола на иракските държавни сили, оповестиха международните организации.

Дълго време регионът бе под контрола на джихадистите, само че те бяха изтласкани от въоръжените сили на Ирак и техните съдружници. При офанзивата са били убити минимум трима души, има и ранени.

Атентаторите са се взривили в пазар, от който вярващите мюсюлмани са купували разнообразни артикули, с цел да отбележат края на свещения за мюсюлманите месец рамазан.

Единият от атентаторите се е взривил, когато е бил видян от полицейски чиновник. Униформеният е умрял на място. Другият терорист е детонирал бомбите измежду цивилни, убивайки минимум двама и ранявайки девет.

Трети нападател е бил убит от полицейски чиновник, преди да успее да се взриви. Това не е първата, само че е една от най-кървавите офанзиви в източната част на Мосул за последните няколко месеца, откакто иракската войска откри надзор.

Междувременно френските медии оповестиха, че френска журналистка е умряла от раните си. Вероник Робер пострада при офанзива в Мосул по-рано през седмицата и бе настанена за лекуване.

След като бе оперирана в Багдад, в нощта на четвъртък против петък журналистката бе трансферирана във военна болница край Париж. Двамата й сътрудници - французинът Стефан Вилньов и иракчанинът Бахтияр Адад - починаха при гърмежа, който бе породен от мина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР