Атентаторът от коледния базар в Страсбург Шериф Шекат е застрелян

...
Атентаторът от коледния базар в Страсбург Шериф Шекат е застрелян
Коментари Харесай

Ликвидираха нападателя от Страсбург

Атентаторът от коледния базар в Страсбург Шериф Шекат е убит от полицията, оповестиха полицейски източници.

Шекат е погубен в южния квартал на Страсбург Нойдорф, където през вчерашния ден вечерта стартира полицейска интервенция. Той е стрелял по служители на реда, които са отвърнали на огъня и са го простреляли.

"В 21.00 ч полицията отиде да арестува лице, отговарящо на описанието на обвинения. Той отвърна с огън, след което беше обезвреден. Информирах президента. Мислите ми са със починалите и ранените ", рапортува за акцията вътрешният министър на Франция Кристоф Кастанер.

Полицейски източници оповестяват, че Шекат е видян първо от жена, която незабавно е съобщила за него на правоохранителните органи. Очевидци описаха, че терористът е убит в региона на улица „ Лазарет “. Експерти означиха, че съществуването на огромен брой видеокамери в този регион също е спомогнало за бързото откриване на Шериф Шекат.

По-рано полицията беше популяризирала снимка на 29-годишния гражданин на Страсбург, както и номер на гореща линия. Властите помолиха жителите да не се пробват да задържат сами нарушителя. Според специалистите този апел към популацията е изиграл значима роля за бързото и сполучливо привършване на интервенцията по обезвреждането му.

Във вторник вечерта 29-годишният гражданин на Страсбург откри огън в Коледния базар в центъра на града. След това той влезе в престрелка с полицията, само че съумя да се укрие. При нападението починаха трима души, а 14 бяха ранени ранени.

В издирването на Шекат участваха над 700 чиновници на правоохранителните органи.

Радикалната формация "Ислямска страна " съобщи в уеб страницата си Амак, че Шекат е бил неин войник, само че не даде доказателство в поддръжка на това изказване.

"Ислямска страна " твърди, че той е направил нападението над коледния базар в Страсбург "в отговор на апели да бъдат атакувани жители на страните от обединението ", която води война против "Ислямска страна " в Сирия и Ирак.

Според очевидци Шекат е викал "Аллах акбар " ( "Бог е най-великият " на арабски), когато нападнал с огнестрелно оръжие и нож минувачи в базара.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР