Атентаторът, оставил бомбата на улица “Истиклял в Истанбул, е задържан.

...
Атентаторът, оставил бомбата на улица “Истиклял в Истанбул, е задържан.
Коментари Харесай

Турция арестува над 20 души за терористичната атака в Истанбул

Атентаторът, оставил бомбата на улица “Истиклял ” в Истанбул, е арестуван. Арестувани са още над 20 души, които може да са забъркани в нападението, заяви турското министерство на вътрешните работи.

„ Разследването разполага с доказателства, че следите от терористичната офанзива водят към Сирия и че в нея са забъркани групировки, приети за терористични от Анкара. По наша информация заповедта за офанзивата е пристигнала от Кобани, а причинителят на офанзивата е дошъл от сирийския град Африн “, допълниха от там. Полът на арестувания не беше оголен, само че по-рано президентът на Турция удостовери, че причинителят на нападението е жена. 

Терористична офанзива е повода за гърмежа, който избухна на оживената пешеходна улица “Истиклял ” в турския мегаполис Истанбул, разгласи турската прокуратура. В Туитър губернаторът на Истанбул Али Йерликая уточни, че експлозията е избухнала към 16.20 часа локално време. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че шестима са починали, а 53 са ранените. Четирима са починали на място, а останалите - в болница. Според Ердоган евентуална става дума за терористична офанзива. Турският вицепрезидент по-късно сподели, че броят на ранените при детонацията в Истанбул е повишен до 81, двама от тях са в тежко положение. 

OdaTv разгласява фотография на жена, търсена от полицията по отношение на терористичната офанзива в Истанбул. Предполага се, че е оставила чантата с бомба на улицата.



Улицата е покрай площада “Таксим ”, на който постоянно има политически демонстрации, и е едно от желаните места за извършване на покупки в града. Там е ситуирано и консулството на Руската федерация, само че към момента няма данни, че дипломатическата постройка е била обект на офанзива. След атентата защитата му бе усилена. А улицата, по която нормално има стотици хора, бе съвсем празна. На нея бяха ситуирани военни. Журналистите бяха изтласкани надалеч от мястото на атентата, като на малките екрани им бе неразрешено да предават, с цел да не всяват суматоха.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР