Атентатор самоубиец уби 12 души и рани повече от 30

...
Атентатор самоубиец уби 12 души и рани повече от 30
Коментари Харесай

Камикадзе уби и рани десетки в Кабул, жени и деца сред жертвите

Атентатор самоубиец умъртви 12 души и рани повече от 30 души на входа на афганистанското министерство за благоустройство и развиване на селските региони в афганистанската столица Кабул. Това заяви представителят на държавното управление на фона на влошаващата се сигурност в града, осведоми " Ройтерс ".

Засега никоя формация не е поела отговорност .

" Жена, деца и чиновници от министерството са измежду жертвите ", посочи представителят на вътрешното министерство Наджиб Даниш.

Афганистанските талибани в събота оповестиха изненадващо 3-дневно помирение по време на мюсюлманския празник Рамазан, първото по рода си предложение, дни откакто държавното управление разгласи абсолютно преустановяване на огъня против талибаните.

 За първи път от 2001 година талибаните в Афганистан се съгласиха на невиждано помирение
За първи път от 2001 година талибаните в Афганистан се съгласиха на невиждано помирение

Спирането на огъня няма да се отнася за " задграничните окупатори "

Не е ясно по кое време тъкмо ще стартира прекратяването на огъня от талибаните, откакто Рамазанът стартира при първото появяване на Луната, а това ще стане в четвъртък или петък. Примирието, оповестено от държавното управление, продължава до 20 юни.

Преди седмица нападател самоубиец на мотор мазета 14 души покрай заседание на мюсюлмански духовници в афганистанската столица, откакто те издадоха смъртна присъда против самоубийствените атентати.

През април две детонации в Кабул убиха минимум 26 души, в това число деветима публицисти, пристигнали да отразят първичен гърмеж, като станаха цел на нахлуване на нападател самоубиец.

Терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) пое отговорност за голям брой офанзиви в Кабул, само че чиновници по сигурността настояват, че няколко от офанзивите е доста по-вероятно да са били осъществени от мрежата " Хакани ", формация, която е обвързвана с талибаните.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР