Атентатор самоубиец се взриви и уби най-малко осем души в

...
Атентатор самоубиец се взриви и уби най-малко осем души в
Коментари Харесай

8 души са загинали при самоубийствен атентат в Афганистан

Атентатор самоубиец се взриви и умъртви минимум осем души в афганистанската столица Кабул след колекция на мюсюлмански духовници, събрали се да жигосат тероризма и да призоват за мир, съобщи Ройтерс, като се базира на силите за сигурност.
Засега никоя формация не е поела отговорност за нападението. То демонстрира, че обстановката в Афганистан в региона на сигурността се утежнява преди идните на 20 октомври избори за народен парламент и окръжни препоръки, отбелязва Ройтерс.
През последните месеци при поредност бомбени атентати в Кабул починаха десетки хора, а няма признаци нападенията да понижават по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Радикалната формация "Ислямска страна " пое отговорността за доста от атентатите в афганистанската столица, само че съгласно силите за сигурност за няколко от тях е доста по-вероятно да са дело на мрежата "Хакани " - формация, обвързвана с талибаните.
Началникът на полицията в Пети регион на Кабул съобщи, че причинителят на днешната офанзива се е взривил покрай входа на шатра, в която заседавал религиозният орган, прочут в Афганистан като Съвет на улемите, съобщи Асошиейтед прес.
Самата шатра е на различен обичаен за Афганистан орган Лоя джирга или Съвет на старейшините.Изложбените площи на Webit.Festival са съвсем разпродадениvesti.bg
Съветът на улемите, който включва мюсюлмански духовници, учени и мъже с престиж в религиозните и правните среди от цялостен Афганистан, е издал фетва, с която афишира самоубийствените атентати за "харам ", т.е. неразрешени съгласно ислямския закон. На днешното съвещание на съвета са взели участие към 2000 негови членове.
Съветът призовал както афганистанските държавни сили, по този начин и талибаните и другите радикални групировки, да спрат да водят война между тях и да се спогодят за прекъсване на огъня и започване на мирни договаряния.
Той за пръв път е излязъл с сходен апел, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР