Атентатите стават все по-евтини, на организаторите се плаща и с

...
Атентатите стават все по-евтини, на организаторите се плаща и с
Коментари Харесай

Променя се видът и структурите на терористичните групи​

Атентатите стават все по-евтини, на уредниците се заплаща и с виртуална валута. Новите условия изискват и ново равнище на съдействие сред страните членки на Евросъюза. Магистрати, Министерство на вътрешните работи, депутати и ръководителят на Специалната комисия по въпросите на тероризма в Европейския парламент разискаха казуса в София.


Последните изследвания демонстрират, че терористичните групи търсят нови способи за финансиране. Набират средства посредством обществени медии или пък да вземем за пример продажба на археологически артефакти. Понякога финансирането минава през казина и онлайн платформи, които работят с виртуална валута. На този декор подготовката на атентат коства все по-малко.
Цвета Караянчева, ръководител на Народното събрание: Така да вземем за пример от огромни офанзиви, чиято подготовка коства 400-500 хиляди евро като тези от 11 септември, сега множеството офанзиви са под 20 000 евро.  Англия показва нова тактика за битка с тероризма Англия показва нова тактика за битка с тероризма
Британският вътрешен министър Саджид Джавид показва през днешния ден нова тактика за битка с тероризма. Основното в нея е отнемане на терористите от пространс...

От Специалната комисия по въпросите на тероризма в Европейския парламент завършват отчет, който ще предложи законодателни промени, които да пресекат новите форми на финансиране.
Натали Гризбег, ръководител на Специалната комисия по въпросите на тероризма в Европейския парламент: Нужни са повече дейности за преследването и прекъсването на теча на средствата, които основават гибел. Борбата против финансирането е в сърцевината на активността ни.  Авиокомпаниите ще дават на ДАНС данни за пасажерите и екипажа Авиокомпаниите ще дават на ДАНС данни за пасажерите и екипажа
Парламентът гласоподава на второ четене измененията Закона за Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС). Измененията плануват всички въздушни превозв...

Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че България разполага със законодателство против тероризма и финансирането му, което дава отговор на актуалните стандарти. Нужно е обаче ново равнище на интернационално съдействие сред службите. Включително блокиране на финансови активи.
Цветан Цветанов, ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред: Когато приказваме за законодателство обвързвано с предотвратяването и опитите за финансиране на тероризъм в българския парламент приказваме на един език.
Според Цветан Цветанов националните парламенти би трябвало да одобряват законодателство, което да дава опция за по-добра съгласуваност сред институциите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР