Атентатите по време на католическия Великден в Шри Ланка могат

...
Атентатите по време на католическия Великден в Шри Ланка могат
Коментари Харесай

Туризмът в Шри Ланка може да загуби до 1.5 млрд. долара заради атентатите

Атентатите по време на католическия Великден в Шри Ланка могат да костват до 1.5 милиарда $ пропуснати изгоди за туристическия бранш на страната тази година. Това разгласи през днешния ден министърът на финансите на Шри Ланка, Мангала Самаравира, представен от " Франс прес ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Туризмът ще бъде най-силно засегнатият стопански бранш, съобщи финансовият министър на конференция. Очакваме спад с 30 на 100 на визитите и това значи близо 1.5 милиарда $ ", добави той.

Намиращата се в Южна Азия Шри Ланка притегля туристи с идиличните си плажове и зеленината. Миналата година островът е привлякъл рекордните 2.33 милиона туристи.

От Англия до Израел, като се мине през Холандия, редица страни приканиха жителите си да се въздържат от визити в Шри Ланка или да изоставен страната, в случай че се намират в нея. Същия съвет даде и българското Министерство на външните работи.

Австралия уточни през днешния ден, че има възможност от нови атентати в Шри Ланка. Издирването на обвинени в съучастничеството при осъществяването на атентати продължава.

По-рано през днешния ден поради атентатите оставка подаде вътрешният министър на страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР