Атентат с кола-бомба в афганистанската столица Кабул, насочен срещу афганистански

...
Атентат с кола-бомба в афганистанската столица Кабул, насочен срещу афганистански
Коментари Харесай

Девет души загинаха при бомбен атентат в Афганистан

Атентат с кола-бомба в афганистанската столица Кабул, ориентиран против афганистански народен представител, умъртви минимум девет души, оповестиха афганистанските управляващи, представени от Ройтерс.

Депутатът Хан Мохамад Вардак оцеля след гърмежа, само че е измежду 20-те ранени, в това число дами и деца, сподели афганистанският вътрешен министър Масуд Андараби.

Не е ясно дали взривното вещество е било заложено в кола, паркирана по маршрута на законодателя, или транспортно средство с бомбата е ръководено от атентатор-самоубиец, добави Андараби.

Никой не е поел отговорност за гърмежа.

През последните седмици в Афганистан се следи внезапно повишаване на насилието, изключително на бомбените атентати, до момента в който афганистанското държавно управление и талибаните организират договаряния за преустановяване на съвсем 20-годишната война в страната.

За взеривове бе обявено и в провинциите Логар, Нангархар, Хелманд и Бадахшан, при които бяха убити и ранени редица цивилни и членове на силите за сигурност.

В петък при гърмеж на рикша-бомба бяха убити минимум 15 цивилни, в това число 11 деца, в централната провинция Газни.

В изказване на афганистанското министерство на вътрешните работи се споделя, че талибаните са избили 487 цивилни и ранили 1049 други, като са направили 35 самоубийствени офанзиви и 507 гърмежа в цялата страна през последните три месеца.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР