Ателиета по репортажен комикс за деца ще се провеждат от

...
Ателиета по репортажен комикс за деца ще се провеждат от
Коментари Харесай

Канят децата на Варна да рисуват в Ателие за комикси

 Ателиета по репортажен комикс за деца ще се организират от септември 2020 до юни 2021 година в Детски и средношколски комплекс на Регионална библиотека " Пенчо Славейков “ във Варна.

Инициативата в границите на учредения тази година Клуб на комикса е ориентирана към деца на възраст от 7 до 14 години. Участието е гратис, с авансово записване и образуване на група до най-много 10 души. Ателиетата ще се организират всеки финален вторник на месеца от 17,00 ч. при съблюдаване на всички санитарни условия, както и отдалечено.

Инициативата с учебен и креативен темперамент има за цел да запознае децата с главните характерности на комикса и по-конкретно с репортажния (документален) комикс, необятно застъпен в творчеството и за деца и юноши, и за възрастни, както и като учебен способ в страни с богати обичаи в региона на комикс културата, като Франция, Белгия, Италия, Съединени американски щати. По време на заниманията децата ще бъдат осведомени с разнообразни създатели на комикси и творби, ще научат какво е репортаж и по какъв начин се прави анкета и ще основават свои къси комикси, по тяхно предпочитание и на други езици.

Водещ на заниманията е Елена Владова. Децата ще се срещнат и със Славена Симеонова, която ще показа работата си като комикс художник.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР