Ателиета и работилници за четене и писане на египетски йероглифи,

...
Ателиета и работилници за четене и писане на египетски йероглифи,
Коментари Харесай

Древният свят оживява за малчуганите в НИМ

Ателиета и работилници за четене и писане на египетски писмени знаци, за сглобяване на макет на древноегипетски храм и за разкрасяване по рецептите на древноегипетските царици, за римска мода и за гръцки спектакъл ще отворят порти за малчугани на възраст от 6 до 14 години в Националния исторически музей (НИМ) в София в петък и събота – 18 и 19 ноември.

Това оповестиха от НИМ, чийто Детски музейно-образователен център, дружно с Българското египтологическо общество, Сдружението за антични реконструкции " Mos Maiorum Ulpiae Serdicae " и Националната гимназия за антични езици и култури (НГДЕК) провеждат двудневния фестивал. " Приключения в Древния свят " От 11 до 15 часа централното предверие на НИМ ще се върне с хилядолетия в предишното.

Малките фенове на Древна Тракия, Гърция и Рим ще се включат в разгадаване на тайните на тракийски съкровища, ще се срещнат с римската мода и прически – отражението на обществения статус във външния тип и показване на най-популярните дамски фризури, присъщи за Античността.

Друг забавен акцент във фестивала ще бъдат римските настолни игри, посредством които дребни и огромни гости ще схванат на какво са играели в Античността, какви игри са достигнали до наши дни, от какви материали са били направени и по какъв начин се играят. Ще бъдат показани разпоредбите на настолните игри Rota и Latrunculi.

Класическата гимназия пък ще потопи децата в света на античните гърци и римляни с театрално ателие. В него всяко едно от децата ще може да се преобрази в древен воин и да взе участие в драматизация на разнообразни старогръцки легенди. За по-малките гости са планувани ателиета по изобразяване, където ще могат да оцветяват гръцки храмове, богини и богове и ще се трансфорат в дребни архитекти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР