Атанас Темелков Атанас Темелков пое ръководството на Държавната агенция Електронно

...
Атанас Темелков Атанас Темелков пое ръководството на Държавната агенция Електронно
Коментари Харесай

Бивш военен пое държавната агенция Електронно управление


Атанас Темелков

Атанас Темелков пое управлението на Държавната организация " Електронно ръководство " (ДАЕУ), оповестиха от държавната осведомителна работа. Назначението бе оповестено в края на 2017 година, само че в този момент става факт.

Досегашният основен секретар на ДАЕУ поема длъжността от Росен Желязков, който застана отпред на Комисията за контролиране на известията.

Атанас Темелков е роден на 14 юли 1956 година в Гоце Делчев. Възпитаник е на Висшето военно учебно заведение в Шумен, профил " Артилерийско инструментално разузнаване " – " инженер по геодезия, картография и фотограметрия ", и на Военната академия " Георги Стойков Раковски " по компетентност автоматизация на ръководството.

В интервала от 1978 година до 1984 година заема командни длъжности в Българската войска. От 1986 година е назначен за старши помощник-началник на отдел по автоматизация на ръководството в Главно ръководство " Въоръжение и техника ", Министерство на защитата. От 1992 година до 1998 година е шеф на направление автоматизация ТИЛ на Българската войска.

От 1998 година заема служба шеф на отдел " Информационни системи ", а от 2000 година до 2011 година заема длъжностите заместник-началник на Главно ръководство " Комуникационни и осведомителни системи " (КИС) в Генералния щаб на Българската войска и заместник-директор на дирекция в Министерството на защитата.

От 2011 година до 2016 година е заместник-изпълнителен шеф на Изпълнителна организация " Електронни съобщителни мрежи и осведомителни системи " (ИА ЕСМИС) към Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията.

От декември 2016 година е основен секретар на държавната организация " Електронно ръководство ".

Ръководил е екипи за създаването на концептуални и стратегически документи в региона на електронното ръководство, обмисляне и внедряване на планове за автоматизация на управнически процеси, информационни и осведомителни системи в региона на сигурността на страната и други.

Участвал е в интернационалните работни групи и учения на НАТО и Европейски Съюз, в Борда на шефовете по КИС на НАТО и други.

Атанас Темелков беше избран за ръководител на организация " Електронно ръководство " с решение на Министерския съвет от 28 декември 2017 година, считано от 15 януари 2018 година, припомнят от държавното известие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР