Атанас Славов от Демократична България коментира днешното извънредно заседание на

...
Атанас Славов от Демократична България коментира днешното извънредно заседание на
Коментари Харесай

Атанас Славов, ДБ: Геополитически конфликт има и той е от 2008 година

Атанас Славов от Демократична България разяснява днешното изключително съвещание на Парламента за напрежението НАТО - Руска Федерация и ролята на България в процеса на взимане на решения в НАТО, както и за разполагането на съюзнически въоръжени сили на територията на Република България: 

" Не става дума за разполагане на повсеместен натовски контингент, става дума за интервенции, които и до в този момент са се случвали. Но това, което стана ясно е, че заканите ще бъдат посрещнати от българската войска, по този начин ще отговори държавното управление. Необходимо е увеличение на бюджета на МО с рационализация на българската войска, както и целеви изстребител, нови самолети, машини на пехотата, радарни системи. Не можем да приказваме за цялостна оперативна съгласуемост с армиите на другите страни, в случай че нашата е от годините на Варшавския контракт. Правителството има визия за промени в бранш защита. Трябва увеличение на разноските, с цел да може да посрещнем всички съюзнически задължения и да сме заслужен сътрудник и съдружник на ЕС. 

Относно рецесия с газовите доставки, България би трябвало да ускори вложенията, газовата връзка с Гърция да се ускори, с цел да не сме подвластни от Русия. 

Геополитически спор има и той е от 2008 година, когато Русия наруши суверенитета на Грузия, след това посегна на Крим, Украйна, има поредна ескалация и тя е от страна на Русия. НАТО и Европейски Съюз се пробват да отговорят на повишената заплаха за целия район. Консенсусът в партиите трява да е водещ. "
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР