Атанас Михнев от ПП репликира, че вижда стойност българското общество

...
Атанас Михнев от ПП репликира, че вижда стойност българското общество
Коментари Харесай

Комисията по външна политика няма да заседава по темата за френското предложение за РСМ

Атанас Михнев от Политическа партия репликира, че вижда стойност българското общество да бъде осведомено с работата, свършена досега, и с постигнатото от Министерство на външните работи при отбраняване на националния интерес по тематиката с РСМ. " Въпреки че нямаме план на решение, за което се надявам, че се работи, да проведем това чуване, " прикани депутатът.

Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС съобщи, че смята това съвещание за " безсмислено. " По думите ѝ: " Това, което се случва тук, е някакъв цирк и спешен ПР, " сподели тя. А съпартиецът ѝ Даниел Митов предложи съвещанието да се отсрочи, като първо се чуе Министерски съвет.

Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия разяснява, че не схваща за какво би трябвало всеки опит за диалог всъщност по тематиката РСМ, да бъде потапян в процедурни съображения. " За първи път имаме съвещание на комисията, което е намерено, и на което умерено могат да бъдат изложени всички обстоятелства пред жителите и медиите. И да се твърди, че такова съвещание е ненужно, за мен е безусловно несъстоятелно, оосбено когато идва от народни представители. " Вигенин предложи да спрат с процедурния спор и да проведат съвещанието. Подкрепи го проф. Георги Михайлов от същата ПГ, добавя Нова телевезия.

Тошко Йорданов от Има Такъв Народ бе безапелационен, че Министерски съвет и министър-председателят се пробват да избягат, само че по думите му той би трябвало да " изпие горчивата чаша и да предложи решение. " " Да се върнем на предлагането - ние няма да го подкрепим. Но да си върнем разпоредбите, които би трябвало да спазвате. Подложете на гласоподаване процедурното решение и каквото реши Комисията, " предложи Йорданов.

При вота предлагането за отсрочване на съвещанието бе признато. " Движение за права и свободи, ГЕРБ и Има Такъв Народ провалиха това съвещание, " съобщи Атанас Михнев, като се извини на жителите, медиите и на Теодора Генчовска.

На съвещанието на комисята през днешния ден депутатите трябваше да изслушат показване на мнение и информация от Министерството на външните работи за плана на Протокол за взаимно съвещание по Договора с РСМ и пакета документи на Председателството на Съвета на Европейски Съюз по отношение на процеса на разширение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР