Атанас Фурнаджиев ще заеме поста на Борислав Михайлов като президент

...
Атанас Фурнаджиев ще заеме поста на Борислав Михайлов като президент
Коментари Харесай

Стана ясно кой сменя Борислав Михайлов начело на БФС

Атанас Фурнаджиев ще заеме поста на Борислав Михайлов като президент на Българския футболен съюз. Това ще бъде официализирано в петък, оповестява gong.bg. За тогава има планувано съвещание на Изпълкома. На него се чака да бъде призната оставката на Борислав Михайлов. Досегашният вицепрезидент Фурнаджиев ще седне на горещия стол и ще оглави БФС.

``
реклама

Фурнаджиев има неоспорим престиж в бизнес средите. Доказал се е като управител и съумя да трансформира една от автомобилните марки в водач на пазара в България. Фурнаджиев има значителен принос за привличането на доста задгранични вложения в България. Ползва се с положително име и неговата кандидатура е извънредно консенсусна. 

Наследникът на Борислав Михайлов е събрал интернационален престиж в страната и чужбина. Владее съвършено британски и немски език. На съвещанието на Изпълкома на БФС в петък няма да се дискутира привикване на ексклузивен конгрес, на който да бъде определен нов Изпълком и президент на централата. Фурнаджиев няма да е краткотрайно на поста на Михайлов, а ще изкара мандата на това ръководство - до февруари 2022 година.

Уставът на футболната централа гласи: " При подаване на оставка, трайна неспособност да извършва отговорностите си или гибел, пълномощията на президента се извършват от първия вицепрезидент, а при неспособност или отвод от негова страна – от различен вицепрезидент, определен от ИК, до провеждането на конгрес ".

Първият вицепрезидент Йордан Лечков е претендент за кмет на Сливен и няма по какъв начин да бъде разгласен за изпълняващ длъжността президент на БФС. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР