Атанас Атанасов има магистърска степен по биотехнология от СУ Св.

...
Атанас Атанасов има магистърска степен по биотехнология от СУ Св.
Коментари Харесай

Биохимик разказва как социалните медии помагат на учените

Атанас Атанасов има магистърска степен по биотехнология от СУ „ Св. Кл. Охридски ", докторска степен по биохимия от университета в Берн, Швейцария, както и хабилитация по фармацевтична биология от университета във Виена, Австрия. Публикувал е над 200 университетски публикации, покриващи необятна научна област от молекулярна медицина до цифрови технологии.
Той е теоретичен началник на Института по цифрова медицина и сигурност на пациентите „ Лудвиг Болцман " към Медицинския университет във Виена, чийто фокус на работа е приложението на цифровите технологии в региона на медицината. Атанасов също е професор в Института по генетика и биотехнологии на животните, към Полската академия на науките, където се занимава основно с благотворните въздействия на естествени артикули с лечебни свойства. Главен редактор е на научното списание „ Карънт рисърч енд байотекнолъджи " (Current research and Biotechnology).
Той е и бележит популяризатор на връзката на отворените нововъведения и на научната информация в обществените мрежи и. Акаунтът му в обществената мрежа Туитър се следи от над 100 хиляди почитатели.

Представяме ви интервюс Атанас Атанасов, оповестено в брой 149 на сп. „ Българска Наука "
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР