Аталанта записа втора поредна победа в Серия А. Бергамаските се

...
Аталанта записа втора поредна победа в Серия А. Бергамаските се
Коментари Харесай

Силно второ полувреме осигури убедителна победа на Аталанта над Салернитана

Аталанта записа втора поредна победа в Серия " А ". " Бергамаските " се постановиха като домакини над Салернитана с 4:1 в среща от 16-ия кръг. Възпитаниците на треньора Джан Пиеро Гасперини трябваше да вършат поврат, само че след доста мощно второ полувреме съумяха да стигнат до трите точки.

Салернитана откри резултата рано в мача. В 10-ата минута Антонио Кандрева центрира от фаул и Лоренцо Пирола с глава бе прецизен за 1:0.

В началото на втората част обаче Аталанта обърна нещата в своя изгода с два бързи гола. В 47-ата минута при едно центриране от корнер топката бе изчистена, само че попадна в Луис Муриел, който с мощен шут я заби във вратата за 1:1

В 52-рата минута след многоходова композиция Адемола Люкман получи към точката на дузпата, продължи към Марио Пашалич, който с изстрел по земя направи 2:1.

Домакините прибавиха и трети гол в 83-ата минута, когато Скалвини се възползва от неточност в защитата на противника, лиши топката и подаде към Шарл Де Кетеларе, който осъществя за 3:1.

Крайният резултат бе завършен в 89-ата минута от Алексей Миранчук, който бе прецизен след асистенция на Де Кетеларе.

С тази победа Аталанта събра актив от 26 точки и излезе на 7-ото място във краткотрайното класиране. Салернитана пък остава на дъното с едвам 8 извоювани точки досега.
 Аталанта - Милан 3:2 в дуел от Серия А
Аталанта шокира Милан в добавеното време

Бергамаските печелят с гол в добавеното време

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР