Аталанта се класира за финала в турнира за Купата на

...
Аталанта се класира за финала в турнира за Купата на
Коментари Харесай

Аталанта ще играе финал за Купата на Италия

Аталанта се класира за финала в шампионата за Купата на Италия. Тимът надделя Наполи с 3:1 вкъщи и след 0:0 в първия дуел в Неапол стигна до борбата за трофея против Ювентус. Матео Песина осъществя две попадения за Аталанта, а едно добави Дуван Сапата. За Наполи прецизен бе Ървинг Лосано.

Аталанта стартира вихрено дуела. Още в десетата минута Де Рун откри Дуван Сапата на границата на наказателното поле. Нападателят овладя топката и стреля доста мощно, с което препарира вратаря на Наполи.

А в 16-ата минута Аталанта удвои задатъка си. Този път Сапата асистира на Матео Песина, който направи резултата 2:0.

Наполи се разсъни чак се почивката. Тимът на Дженаро Гатузо заигра много по-активно и резултатът не закъсня. Осиме се озова на добра позиция за стреля и опитва удар. Получи се обаче пас към Ървинг Лосано, който с ножичен удар прати топката към вратата. Голини мазета. Но кълбото още веднъж се озова в мексиканеца. Лосано стреля още веднъж и понижи резултата.

Наполи имаше превъзходен късмет да изравни в 74-ата минута. Тогава Лосано изведе по превъзходен метод Осиме, който пропусна на преодолее вратаря, останал самичък в дребната наказателно поле.

В 78-ата минута Аталанта реши нещата. След пас на Йосип Иличич към Сапата, вторият чукна към Песина, който се прокрадна през бранителите на Наполи и преодоля Давид Оспина за 3:1.

На финала Наполи ще играе против Ювентус, който във вторник се класира след 0:0 (2:1 общ резултат) против Интер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР