Аталанта се класира за четвъртфиналите на Купата на Италия след

...
Аталанта се класира за четвъртфиналите на Купата на Италия след
Коментари Харесай

Аталанта този път вкара пет гола и преодоля Петко Христов и Специя

Аталанта се класира за четвъртфиналите на Купата на Италия след победа с 5:2 против Специя. Българският национал Петко Христов бе титуляр за гостите и остана на терена до 73-ата минута. Той и отбраната на Специя имаха съществени проблеми против офанзивата на бергамаските, която означи осем гола на Салернитана преди няколко дни. Тимът на Джан Пиеро Гасперини ще спори с Интер за място на полуфиналите.

Аталанта стартира мача на доста високо движение и вкара два гола в границите на две минути. Адемола Лукман откри резултата в десетата минута. След ъглов удар Скалвини надскочи бранителите на противниците и отклони топката към нападателя, който прати топката в мрежата с удар от близко. Секунди по-късно Лукман направи двойно със Сапата и удвои задатъка на домакините. За нигериеца това бе 11-ти гол от началото на сезона.

Специя бързо се върна в мача, като в 14-ата минута понижи. Прекрасна композиция изведе Екдал, който напредна и с прекрасен удар преодоля Мусо. Бергамаските обаче продължиха да преобладават и сътвориха още положения. В 26-ата минута защитата на гостите още веднъж капитулира. Сапата и Меле комбинираха, а в последна сметката топката се озова в Хотебор, който направи резултата 3:1.

След половин час игра Верде пропусна добра обстановка да понижи преднината на Аталанта. Малко по-късно Сапата прати топката в мрежата след технично осъществяване, само че голът не бе зачетен заради засада. В 38-ата минута капитанът на Специя Даниеле Верде се разписа и задатъкът на домакините още веднъж се върна на един гол. Сапата получи нов късмет в самия завършек на първото полувреме, само че изстрелът му приключи в гредата.

Аталанта продължи да има преимущество и след почивката, когато ситуациите пред двете порти бяха по-малко. След инструкциите на почивката двата тима действаха малко по-огранизирано в отбрана през второто полувреме, а домакините играеха по-търпеливо. Те значително взеха решение мача в 72-ата минута, когато влезлият като запаса Расмус Хойлунд се разписа след прекрасен удар, като топката се удари в горната греда и влезе в мрежата. 19-годишният датчанин означи петия си гол през този сезон. В добавеното време Хойлунд се размина с ново попадение. Неговият техничен удар приключи в гредата, а по-късно Ампаду си означи автогол.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР