Аталанта постигна нова ценна победа на сметката си през сезона

...
Аталанта постигна нова ценна победа на сметката си през сезона
Коментари Харесай

Магията на Папу Гомес донесе трите точки на Аталанта в Парма

Аталанта реализира нова скъпа победа на сметката си през сезона в Серия " А ". Бергамаските надиграха с 2:1 Парма в гостуването си на " Енио Тардини " от 37-ия кръг. Домакините първи поведоха с попадение на Деян Кулушевски в 43-ата минута, само че Руслан Малиновски изравни в 70-ата, а в 84-ата Алехандро Гомес донесе триумфа на гостите със страховит гол. Така възпитаниците на Джан Пиеро Гасперини записаха 17-и следващ мач без загуба и до последно ще таят очаквания да завършат на 2-ото място в крайното класиране.

Първото полувреме мина напълно под диктовката на домакините. Деян Кулушевски удари греда в 14-ата минута, а по-късно имаше още няколко съществени положения пред Пиерлуиджи Голини.

В 43-ата минута Парма стигна и до разкриване на резултата. Жервиньо подаде към Кулушевски, бранител на Аталанта не се намеси добре и подари топката на шведа, който изскочи на стрелкова позиция и вкара за 1:0.

През втората част обаче Аталанта се окопити и взе нещата в свои ръце. Първо Луис Муриел бе изведен на добра позиция в 63-ата минута, само че ударът му бе около вратата.

В 70-ата минута гостите си завоюваха фаул пред наказателното поле и Руслан Малиновски с мощен шут вкара за 1:1.

В 84-ата минута магията на Папу Гомес донесе и трите точки на бергамаските. Аржентинецът направи прословут пробив през центъра и с удар от границата на пеналта вкара за 1:2.

В добавеното време пармалатите можеха да изравнят, само че Ханс Хатебур мазета топката пред голлинията и попречи да се стигне до попадение след изстрел от близко на Кастриот Дермаку.

Все отново Аталанта удържа успеха и с актив от 78 точки още веднъж излезе краткотрайно на 2-ото място в класирането. Парма остава на 11-ата позиция с 46 точки.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ
Серия А 37 кръг, вторник 28 юли  Парма 1:2краен резулат  Аталанта
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР