Аталанта допусна изненадваща загуба с 1:2 от последния в класирането

...
Аталанта допусна изненадваща загуба с 1:2 от последния в класирането
Коментари Харесай

Аталанта се срина у дома срещу последния

Аталанта позволи изненадваща загуба с 1:2 от последния в класирането СПАЛ. Бергамаските, които са приятната изненада от началото на сезона в Серия “А”, сякаш подцениха противника и бяха осъдени. Домакините на “Атлети Адзури д'Италия” поведоха с касив гол на Йосип Иличич в 16-ата минута, само че по-късно позволиха поврат през второто полувреме след попадения на Андреа Петаня в 54-ата и Матия Валоти в 60-ата минута.

Мачът стартира добре за Аталанта. В 16-ата минута Дуван Сапата проби отляво и пусна по земя към Иличич, който елегантно с пета вкара за 1:0.

След това домакините можеха да удвоят преднината си в 30-ата минута, когато Сапата насочи рисков изстрел, който се отби от гредата.

Гостите обаче също имаха добра опция в края на полувремето и Петаня с глава също тресна греда.

В началото на втората част се стигна и до шокиращия поврат в рамките единствено на шест минути. Първо в 54-ата минута Аркадиуш Реца центрира по земя от аутлинията и Петаня от близко засече кълбото в мрежата за 1:1.

След това в 60-ата минута Валоти пое топката пред наказателното поле, извънредно технично отстрани няколко бранители на противника и с акуратен удар порази вратата за 1:2.

Последва напън на домакините и още в 61-ата минута те можеха да се върнат в мача, само че Сапата пропусна очи в очи с Етрит Бериша.

След това до края на мача съществени пропуски направиха и Марио Пашалич, още веднъж Сапата и Мартен де Роон. Веднъж и Симоне Мисироли съумя да избие топката тъкмо пред голлинията, само че до изравнителен гол не се стигна.

Така СПАЛ си потегли от Бергамо с доста скъпи три точки и се отлепи от дъното, като към този момент е на 18-ата позиция с 15 точки в актива си. В същото време Аталанта остава на 5-ото място с 35 точки.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ
Серия А 20 кръг, понеделник 20 януари  Аталанта 1:2краен резулат  СПАЛ 2013
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР