Атакуват ни в разгара на абонаментната кампания, защото нямаме политически

...
Атакуват ни в разгара на абонаментната кампания, защото нямаме политически
Коментари Харесай

Поне 10 причини да милеем за Стандарт

Атакуват ни в разгара на абонаментната акция, тъй като нямаме политически настойници и не сме ничия корпоративна благосъстоятелност
 СЛАВКА БОЗУКОВА

Спокойно читатели,
Новината за гибелта на " Стандарт " е мощно пресилена. Перифразирайки думите на гениалния преподавател в занаята Марк Твен, казахме това и преди една година, когато поехме по нов път и от ежедневник станахме седмичник с осведомителна организация. А конкуренцията злорадо не спираше да тръби: " Стандарт " спря.
12 месеца по-късно се постанова да го повторим, тъй като група " доброжелатели " от прославената с колегиалността си журналистическа колегия, цяла седмица още веднъж кове ковчега на " Стандарт " с тезата, че имал проблеми с марката.  
Всеки, който се занимава с бизнес прави разлика сред марка и артикул и знае, че така наречен проблеми с марката са свързани с юридически процедури, от които не зависи излизането или не на " Стандарт ".
Защо сме обект на следващата офанзива?
Може би и " доброжелателите ", и съперниците ни се нервират от обстоятелството, че макар вещерските им заклинания преди година, " Стандарт " освен не престана да излиза, само че и на инат на всички съумя да се утвърди като авторитетен самостоятелен и справедлив седмичник, който резервира аудиторията си и дава всички гледни точки по горещите тематики. Агенция " Стандарт " пък реализира 200 % растеж и продължава да се развива.
Със сигурност вторачените в нас " другари " се нервират и от обстоятелството, че оцеляваме без  политически настойници, че не сме ничия корпоративна благосъстоятелност. Дали обаче те, капризни от задокеански грантове и публични поръчки за издателите им, биха се справили? Едва ли. Доказателството е в. " Сега ", който от 1 януари също става седмичник с организация. Но за него умните и красивите не пишат: " Сега " хлопва кепенците...
Разбира се, съперниците ни, чепкайки обстойно и нашироко юридическата процедура, са наясно, че тя е без последици за пазарното ни положение. Но евентуално се надяват с хейта си да разклатят доверието на рекламодателите и комерсиалните ни сътрудници, с цел да трансформират отношението си към нас вследствие на злобните изявления. Неслучайно те избуяха в пика на абонаментната акция. Но се получи противоположният резултат. Хората си желаят " Стандарт ". Поредното доказателство през годините, че ориста на " Стандарт " постоянно е зависела от читателите, а не от завистниците. Затова издаваме за наша лична сметка словата и мненията. И не пестим нищо. Нито сме галеници на властта, нито сме платена опозиционна естрада. Нито сме бухалка. Това ни прави свободни в комплицираните времена на зависимости.
Опитваме се да възприемаме България и света само посредством действителността. И я предаваме такава, каквото я виждаме и усещаме. Нито за момент не сме не запомнили, че стартирахме преди 27 години като вестника на смяната.  
Черногледството в никакъв случай не ни е било по сърце. Нито черният пиар.
Напротив - демонстрираме положителния образец, ценим положителните хора. А те са в действителност доста - срещаме ги по цялата страна, когато обикаляхме с акциите си. Не сме вестникът нито на градската десница, нито на жълтите павета, а на мислещите българи, които откриваме и в огромните градове и в дребните села. Много от тях стоят надалеч от огромната политика, само че са  крепко стъпили на земята и пазят връзката с корените си. Преобразяват с гения и труда си всеки ден родните места и намират най-малко 10 аргументи да останат в тях.
От тях черпим силата си, те ни въодушевяват и те са екологичният филтър на мислите ни.
Това са същинските хора, които доста добре знаят, че интригата, злобата и завистта унищожават истината и човечността.
Затова нямаме никакво желание да влизаме в безсмислени полемики с всички тези, които употребяват силата на омразата, с цел да ни уязват.  Но им припомняме, че на тяхната съвест тежи положението на цялата ни колегия.
Затова продължаваме напред. Имаме нашите най-малко 10 аргументи да милеем за " Стандарт " и да го държим настрани от суетата и враждебността. И не сме сами.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР