Атакувано е находището Шайба, което добива около 1 милион барела

...
Атакувано е находището Шайба, което добива около 1 милион барела
Коментари Харесай

Дрон за малко да вдигне във въздуха половин Саудитска Арабия

Атакувано е находището Шайба, което добива към 1 милион барела недопечен нефт на ден. Саудитският петролен колос Арамко акцентира в изказване, че пожарът, засегнал апаратура за полутечен газ, е бил стеснен и към този момент е овладян, съобщи Франс прес.



"Няма ранени и работата не е прекъсвала ", добави саудитската държавна компания. Саудитският министър на енергетиката Халид ал Фалих съобщи пред държавната телевизия, че Рияд "осъжда най-категорично това подло нахлуване ".

"Този терористичен бойкот беше предшестван от поредност от дейности, целящи да нарушат доставките на нефт за международните пазари, в това число набези против танкери ", акцентира той. "Тези дейности не са ориентирани единствено против Саудитска Арабия, а и против международната стопанска система ", добави министърът.

Петролното находище се намира в регион, където температурите постоянно доближават 50 градуса, единствено на километри от границата с Обединените арабски емирства и на към 1200 км от Йемен. Нападението против него демонстрира обсега на дроновете на хусите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР