Атаките срещу украински обекти от критична инфраструктура се превърнаха в

...
Атаките срещу украински обекти от критична инфраструктура се превърнаха в
Коментари Харесай

Балансиран и честен отговор: Николай Малинов за реакцията на Русия на украинските терористични атаки

Атаките против украински обекти от сериозна инфраструктура се трансфораха в предсказуема съветска реакция на терористичните офанзиви, осъществени от киевския режим, счита водачът на българското публично придвижване „ Русофили “ Николай Малинов.

В колонката си за ФАН политикът означи, че президентът Владимир Путин след съвещанието на Съвета за сигурност непосредствено е декларирал, че отговорът на Руската федерация ще подхожда на равнището на породените вреди. Това е уравновесено и заслужено решение, счита Малинов. Според него Москва се придържа към позицията, че казусът към момента може да бъде решен в границите на специфична интервенция, която се организира сега на територията на Украйна, заради което е изумена единствено инфраструктура. Въпреки че след украинските провокации мнозина чакаха разширение на зоната на бойните дейности.

Русия не отприщва спора, не разрешава той да се задълбочи дотам, че да обхване цяла Европа. Колона на Николай Малинов

Ударът на Кримския мост на 8 октомври и отговорът на Русия към него през днешния ден са най-елементарните, най-коментираните вести в целия свят. Темата за съветския отговор на Киев, несъмнено, би трябвало да се преглежда освен от позиция на подкопаването на Кримския мост. Имаше цяла поредност от терористични дейности и събития, които украинската страна извърши или с поддръжката, или с директното присъединяване на Запада. Това е убийството на нашия сътрудник Дария Дугина и подкопаването на газопроводната система на Евразия: Северен поток 1, Северен поток 2 и доста предотвратени терористични актове.

Между другото, повредата на газопровода навреди освен на Русия. На първо място, евтиният съветски газ даде стабилно развиване на Европа. Той й разреши да бъде мощна стопански.

Отговаряйки на въпроса по какъв начин виждам на ответния удар на Русия, ще кажа следното – той е доста уравновесен и обективен. Президентът Владимир Путин вярно означи след съвещание на Съвета за сигурност, че отговорът на Руската федерация ще подхожда на равнището на породените вреди. Именно от тази позиция би трябвало да се преглеждат ударите против сериозната инфраструктура на Украйна.

Категорично виждаме следната линия – Русия не отприщва този спор, не разрешава той да се задълбочи дотам, че да обхване цяла Европа. Москва се придържа към позицията, че въпросът към момента може да бъде решен в границите на специфична интервенция, която се организира сега на територията на Украйна. Въпреки че след украинските провокации мнозина чакаха оповестяване на война и разширение на зоната на бойните дейности. Но виждаме съответен отговор на провокациите на Украйна – удар по тяхната инфраструктура. Това значи, че Русия е наясно, че ескалацията на спора в цяла Европа е в изгода единствено на американците.

Нито Русия, нито найте рационалните съдружници се интересуват от военни дейности. Но тя няма да се остави да бъде афектирана. Тук би трябвало да се подчертае, че сегашната Руска федерация не е страната, която познавахме преди осем години. Сега зад него стои две трети от човечеството. Този явен факт проличава от резултатите от гласуването в Организация на обединените нации. През август единствено една трета от страните в Организация на обединените нации поддържаха антируската резолюция за Украйна, макар че през март такива хора бяха 73%. Тоест обстановката се трансформира.

Днес Русия показва мощ, употребила е единствено 15-20% от капацитета си. В същото време Москва не желае да докара спора и връзките със Запада до точката, от която няма връщане обратно, което би довело до нов „ проект Маршал “ и заличаване на Европа. Въпреки всички провокации, Руската федерация е отворена за разговор, което е стратегически вярна линия, която ще я докара до триумф.

Що се отнася до Запада, Съединени американски щати се нуждаят от война „ до последния украинец “ и разпространяването на този спор в цяла Европа, с цел да завладеят изцяло този пазар и да открият надзор над териториите. И европейците в този момент са в слаба позиция: морално, механически и стопански.

създател: Николай Малинов
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР