Атаките срещу съда са атаки срещу държавността, заяви по БНР

...
Атаките срещу съда са атаки срещу държавността, заяви по БНР
Коментари Харесай

Атаките срещу съда са атаки срещу държавността! Това заяви съдия Методи Лалов във връзка с медийни атаки срещу съдия Силвия Хазърбасанова, вижте още

Атаките против съда са офанзиви против държавността, съобщи по БНР арбитър Методи Лалов от Софийския областен съд.

Ръководството на съда отбрани в декларация арбитър Силвия Хазърбасанова по отношение на медийни офанзиви против нея от електронен уебсайт, почнали след нейно правосъдно решение.

„ Критики против съдии и съда са възможни и това постоянно ще го има. Критики, когато касаят обстоятелства, когато касаят процедура, рецензии, които са издържани юридически и когато делото е завършило с финален правосъден акт. … Нека има независимост на словото, само че офанзиви, храчене върху съда – това е неприемливо, освен върху съда, а върху съответната персона “, разяснява той.

„ Когато политически първите мъже в страната плюят съда, какво остава за жителите и за такива медии, които е ясно, че са медии, които хвърлят нечистотия върху институциите и жителите “, попита Лалов.

Според него това е същинска рецесия. Реакцията на тази рецесия би трябвало да е на всички фронтове, безапелационен е арбитър Лалов и добави:

„ Висш съдебен съвет би трябвало да бъде обединен, консолидиран и да реагира във всеки един случай неуморно и безкрайно. Независимостта и престижа на правосъдната система е първото нещо, което би трябвало да отстоява този Висш съдебен съвет. Днес слушам, че дебатът е бил възмутителен. Днес има спор за независимостта и те се двоумят – реакцията би трябвало да е мигновена и монолитна “.

Според него изходът от всичко това е огромна промяна в правораздаването. Той попита къде в този случай са съдиите от апелативните региони, които да кажат, че по този начин не може:

“Когато гледаме в профил, че това е проблем на един сътрудник и го опставим самичък да се оправя, наподобява и на тези, които ни плюят и на обществото, че това е частен случай, че дори сме гузни. Трябва консолидирана реакция, само че не може да има такава по метода, по който е конструиран съда и правосъдната система – с политически зависимости “.

Съдиите са обезсърчени, сподели той и добави: „ Ако това е по този начин, неща обществото да знае, че просто има един нерешителен съд, който ще става все по-страхлив, в случай че не бъде защитаван от обществото и най-много от институциите. Представете си идващия арбитър, който ще би трябвало да взема решение такова дело какво ще си намерения – в случай че направя по този начин, ще се изсипе една кофа с мръсотия върху главата ми, дали пък да не го реша по различен метод. За себе си не бих позволил в никакъв случай това, само че дали други съдии няма да стартират да мислят по този метод. Ако хората кажат – те в случай че са такива, там не им е мястото, някои от тях са слагани на тези места, с цел да са точно такива. Трябва да променяме това. Пак стигаме до промяната в правосъдната система, която да оздрави целия публичен живот. Този Висш съдебен съвет в този тип, изобщо методът му на конструиране, е безусловно неправилен и неспособен. 25 души, които размиват отговорността – по този начин не може да продължава “.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР