Атаките със зловреден софтуер отбелязаха ръст от 46% през второто

...
Атаките със зловреден софтуер отбелязаха ръст от 46% през второто
Коментари Харесай

Касперски: Бум в атаките със зловреден софтуер

Атаките със злотворен програмен продукт означиха растеж от 46% през второто тримесечие на 2019 година, заяви международната компания за киберсигурност Касперски.
Над 202 000 консуматори са били атакувани през април-юни, по отношение на към 159 000 за същия интервал на предходната година, се споделя в документално изказване от основаната в Русия компания, представено от БГНЕС.
Зловредният програмен продукт заключва или лимитира потреблението на твърдите дискове на компютрите, до момента в който не бъде изплатен откуп на незаконна организация.
От Касперски още споделят, че броят на версиите на злотворен програмен продукт се е удвоил през второто тримесечие.
Почти една четвърт от всички офанзиви бяха осъществени от " WannaCry ", макар че софтуерният колос Microsoft разгласява защитна мярка против този злотворен програмен продукт преди две години.
Друга съществена опасност бе зловредният програмен продукт на Gandcrab, който беше следен при 13,8% от всички офанзиви.
Според Касперски потребителите би трябвало да актуализират операционните си системи, да архивират своите файлове и да ги записват в устройства, съхранявани в облак, против офанзиви със злотворен програмен продукт.
Също по този начин се предлага хората да употребяват програмен продукт за декодиране, с цел да резервират своите заключени файлове, вместо да заплащат откуп на противозаконни организации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР