Атаките са засечени в навечерието на следващия кръг от преговори,

...
Атаките са засечени в навечерието на следващия кръг от преговори,
Коментари Харесай

Китайски хакери атакуват компютърните мрежи на Ватикана

Атаките са засечени в навечерието на идващия кръг от договаряния, плануван за септември, по отношение на назначението на епископи от папа Франциск в Китай, оповестява в. „ Ню Йорк Таймс”.

Китайските хакери са осъществили няколко хакерски атаки в компютърните мрежи на Ватикана през последните месеци. Съобщението на „ Ню Йорк Таймс” се базира на данни на американската компания за киберсигурност „ Recorded Future”.

Според вестника от май тази година хакери, които съгласно специалистите по киберсигурност са директно свързани с управляващите в Пекин, са направили няколко хакерски атаки. Техните цели са били компютърните мрежи на Ватикана, както и подготвителната задача на Светия трон, която съгласно вестника „ де факто съставлява ползите на Ватикана в Хонконг “.

Изданието не показва дали хипотетичните интернет измамници са съумели да получат достъп до някаква класифицирана информация. В същото време изданието обръща внимание на обстоятелството, че офанзивите са осъществени в навечерието на идващия кръг от договаряния, плануван за септември тази година за назначението на епископи в Китай.

В КНР има продължителен дефицит на епископи от много време: съгласно статистиката към 2019 година към една трета от 98-те католически епархии в континенталната част на страната нямат епископи. Много от хората, заемащи най-високите постове в църковната подчиненост са възрастни хора, които са подготвени да се пенсионират. Това се отразява отрицателно върху активността на храмовете. Общо в Китай има към 6,5 милиона католици, 7 хиляди свещеници и към 6 хиляди църкви, приети от папата.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР