Атаките на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на срещу Луганска

...
Атаките на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на срещу Луганска
Коментари Харесай

Атаките на ВСУ срещу Луганск и Херсон може да са отвличаща маневра за удар в Запорожие

Атаките на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на против Луганска и Херсонска области, по направленията Криви Рог-Никопол и Сватово-Лиман, може да са похищение на вниманието преди иден удар в региона на Запорожие, допуска съветският анализатор Борис Рожин в своя Телеграм-канал .

Според него, задачата на ВСУ може да е командването на въоръжените сили на Руската федерация да трансферира част от запасите си в застрашените региони, с цел да укрепи защитата на Херсон, Сватово и Кременная, а по-късно да бъде нанесен удар от региона на Орехов и Гуляйполе. Потенциални цели на настъплението са Василиевка и по-нататък Енергодар (съвместно с десант през Днепър в Запорожката АЕЦ), Токмак, Пологи.

Според информацията на специалиста, предходната седмица са трансферирани ешелони с техника от Харковска област към Днепропетровск. В същото време кадровите бригади на фронта са били интензивно заменяни от елементи на Териториалната защита на Украйна. Някои от формированията, взели участие в офанзивата край Балаклея, през днешния ден не могат да бъдат видяни в региона на Харков. Така както не са закрепени и на границата с Беларус, написа той.

Според Рожин, това може да е просто прекачване в региона на Бахмут и Часи Яр за задържане на града, само че при положение на маневра на запасите по вътрешните линии Въоръжените сили на Украйна нямат толкоз богат избор - или засищане на групировката в Кривой Рог и Никопол за следващ удар по Берислав и по-нататък по Херсон. Или насищането на войските и техниката на Запорожката формация, която ще стартира нахлуване не по-късно от края на октомври в кобинация с " провокации “, изяснява още специалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР