Атаките на радикалната палестинска групировка Хамас срещу Израел, които започнаха

...
Атаките на радикалната палестинска групировка Хамас срещу Израел, които започнаха
Коментари Харесай

WSJ: Иран участвал в атаките на Хамас в Израел

Атаките на радикалната палестинска формация " Хамас " против Израел, които започнаха в събота сутринта, са били планувани седмици авансово благодарение на ирански чиновници по сигурността.

Това оповестява The Wall Street Journal (WSJ), като цитира високопоставени членове на " Хамас " и ливанската проиранска формация " Хизбула ". 

Иранските публични лица са " дали зелена светлина " за офанзивите по време на среща сред тях и Хамас в Бейрут предходната седмица, откакто са работили по тях от август насам.

Планирани са били офанзиви по въздух, суша и море. Офицери от Корпуса на стражите на ислямската гражданска война на Иран също участвали на срещите в Бейрут.
 Иран поддържа правото на палестинците за самозащита
Иран поддържа правото на палестинците за самозащита

Президентът на Иран Ебрахим Раиси беседва с водачите на " Хамас " и " Ислямски джихад "

Припомняме, че   и се разгласи за правото на палестинците на самозащита. 

Това съобщи в неделя президентът на Иран Ебрахим Раиси. Той настоя, че Израел би трябвало да бъде държан виновен за застрашаването на района

Израел разгласи, че подозира присъединяване на Иран за офанзивата. Това е война, ние сме нападнати, разяснява по-рано Наама Леви, заместник-ръководител на Мисията на Израел в България. Светът би трябвало да се разсъни и би трябвало да осъзнае, че сме изправени пред терористи, които желаят да избиват евреи и израелци, добави тя. Иран е злото, което се пробва да унищожи Израел, заподозря Леви. Иран несъмнено е зад това нахлуване, само че Израел ще победи, счита дипломатът.
 Лидерът на Иран: Нормализирането на връзките с Израел е „ <a href=залагане на губещ кон “ " >
Лидерът на Иран: Нормализирането на връзките с Израел е „ залагане на губещ кон “

Според Иран израелско-саудитската нормализация би преначертала фрапантно Близкия изток

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР