Атаката срещу НАП е станала чрез SQL инжекция, при която

...
Атаката срещу НАП е станала чрез SQL инжекция, при която
Коментари Харесай

Най-вероятно хакването на НАП е станало още през 2018 г.

Атаката против Национална агенция за приходите е станала посредством SQL инжекция , при която откакто чиновници в приходната организация са въвели потребителското си име и ключова дума, са дали достъп до базата данни на хакерите, които са го атакували, научи " 24 часа ".
Най-вероятно хакването е станало през 2018 година , защото това са последните данни, публикувани от нападателите. Това е типичен образец за хибридна война - да се пусне сензитивна информация, източена преди време в ден, в който държавното управление подписва значимо решение - за закупуването на самолетите Ф-16, споделиха осведомени пред изданието.
Те обясниха, че в данните се съдържат имена, ЕГН-та, застрахователен приход и адреси на над 5 милиона души.
Продължава инспекцията на хакерската офанзива против Национална агенция за приходите, подхванати са ограничения за минизиране на вредите. Това сподели министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на брифинг след свиканото съвещание на Съвета по сигурността към Министерски съвет по отношение на хакерската офанзива против Национална агенция за приходите, съобщи " Фокус ".
" Ще ви срещна в резюме с това, което беше обсъждано на Съвета по сигурност. Всички запознахме премиера с фактическата конюнктура във връзка с установената офанзива към осведомителните масиви на Национална агенция за приходите. Това, което е открито досега е, че от съветски домейн е изпратено известие до български медии ", сподели той.
По думите му след това линковете водят до сървър, на който е качена информация ", посочи той и разясни, че инспекцията продължава.
" Можем да твърдим, че тази информация съответствува, налична е на сървърите на Национална агенция за приходите, което удостоверява, че е осъществен е нерегламентиран достъп до информация на Национална агенция за приходите ", уточни още той.
" По предписание на премиера се прави обзор на осведомителните системи от другите държавни институции с оглед констатиране на уязвимости ", сподели още Маринов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР