Атаката на Хамас срещу Израел от 7 октомври имаше за

...
Атаката на Хамас срещу Израел от 7 октомври имаше за
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Атака на Хамас от 7 октомври, насочена към прекъсване на връзките между Саудитска Арабия и Израел, казва Байдън

Атаката на Хамас против Израел от 7 октомври имаше за цел да наруши евентуалното нормализиране на връзките сред Израел и Саудитска Арабия, сподели президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в петък. Изявлението на Байдън пристигна, откакто Хамас освободи американска жена и нейната щерка тийнейджърка, които терористичната организация държеше като заложници в Газа, първото сходно освобождение всред почти 200-те души, които екстремистите са отвлекли. Прочетете нашия блог онлайн за всички най-нови развития във войната Израел-Хамас. Всички часове са парижко време (GMT+2).

Последните вести в резюме: Атаката на Хамас против Израел от 7 октомври имаше за цел да попречи на евентуалното нормализиране на връзките сред Израел и Саудитска Арабия, съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в петък. < /strong>

Израел удостовери в петък, че Хамас е освободила двама американци измежду повече от 200 заложници, отвлечени по-рано този месец. Не бяха дадени детайлности за тяхното положение, само че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън бързо сподели, че е „ извънредно благополучен “ от новината. Броят на починалите в Газа набъбна до 4137 откакто стартира израелската бомбардировка, ръководена от Хамас Министерството на здравеопазването на Газа сподели в петък.

Ако блогът онлайн не се появи незабавно, апелирам, опреснете страницата.

Ключови събития от вторник, 20 октомври:

Израел удостовери в петък, че Хамас е освободила двама американци измежду повече от 200 заложници, отвлечени по-рано този месец. Не бяха дадени детайлности за положението им, само че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън бързо сподели, че е „ извънредно благополучен “ от новината.

Президентът на Франция Еманюел Макрон приветства освобождението на двама американски заложници в Газа, като акцентира ролята на Катар и сподели, че се надява сходни начинания ще се случи през идващите дни, в това число за френски жители.

Палестинците очакват първа доставка на обезверено нужна интернационална незабавна помощ. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш посети египетската страна на граничния пункт Рафа с Газа в петък, с цел да следи подготовката за доставка на помощ до разкъсвания от войната анклав.

Броят на починалите в Газа набъбна до 4137 оттогава израелската бомбардировка стартира, заяви в петък ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето на Газа.

(FRANCE 24 с AFP, AP и Reuters)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР