Атака внася проект за анекс към договора със Северна Македония,

...
Атака внася проект за анекс към договора със Северна Македония,
Коментари Харесай

Атака иска анекс в договора със Северна Македония

Атака внася план за анекс към контракта със Северна Македония, с цел да запазим достолепието, паметта и историята си и да не разрешаваме с тях да се спекулира. Това сподели водачът на Атака Волен Сидеров в Народното събрание.

Волен Сидеров изясни, че планът планува Народното събрание да разпореди на държавното управление да изготви анекс и да го предложи към контракта със Северна Македония. " Необходимостта от този анекс е ясна за всички. Само последният образец със разногласието към Гоце Делчев, преди този момент за Илинденско-Преображенското въстание, имаше други мотиви, които внасят напрежение сред двете страни “, добави още Сидеров.

Анексът е направен от сътрудници и адвокати на партия " Атака “, разясни водачът на партията. " Най-важното е, че историческите събития и персони се афишират за общи единствено с решение на комисията. След което се внася една възбрана тези персони и събития да бъдат използвани, от която и да е от двете страни без общо единодушие.

Изброено е кои персони и събития, свързани с Първата българска империя до Крумовата династия и по-късно всичко обвързвано с национално-освободителната битка, битката за обединяване на българския народ.

По този метод ние предотвратяваме бъдещи недоразумения или мотиви за напрежение от приложимост на исторически персони, събития, като стартираме от цар Самуил до Гоце Делчев “, сподели Сидеров.

Той добави, че страната ни е в комфортна позиция да предложи подписването на сходен анекс, тъй като Северна Македония чака поддръжката на България за участие в Европейски Съюз. " Подписвате анекса, ние ви поддържаме за Европейски Съюз ”, съобщи Сидеров.

Той напомни още, че договорът сред двете страни, подписан на 18 януари 2018 година, разрешава той да бъде променян когато и да е.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР