Атака не се готви да напуска Обединени патриоти (ОП) и

...
Атака не се готви да напуска Обединени патриоти (ОП) и
Коментари Харесай

Атакисти отричат съюз с Николай Бареков

" Атака " не се готви да напуща " Обединени патриоти " (ОП) и няма да прави избирателен съюз с Николай Бареков, съобщи депутатът от партията Станислав Станилов във връзка следващия гръмък скандал в обединението, предизвикан от упоритостта на атакист №1 Волен Сидеров да води листа на евроизборите.

Към момента обаче Сидеров и депутатите му не признават обществено това да е повода за последния спор. В сряда водачът на " Атака " разгласи съдружния си сътрудник Валери Симеонов (лидер на НФСБ) за " соросоид " и " джендър ", а депутатите от НФСБ снеха доверието си от Сидеров като началник на парламентарната група на " Патриотите " и желаеха той да подаде оставка от поста.

Третата партия в обединението - Вътрешна македонска революционна организация, към този момент пази неутралитет.

От " Атака " окачествиха разликите сред двете партии като сред русофили и русофоби, което обаче не пречело на обединението и ръководството.

В началото на седмицата Сидеров призна желанието си да оглави евролистата на Оперативна програма и даже съобщи, че актуалният евродепутат от групата на консерваторите Николай Бареков му отстъпил това право. Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ нямат желание да се коалират с Бареков, увери Валери Симеонов.

Лидерът на " Атака " отвърна на удара, като спря партийната телевизия " Алфа ", а след това излъчи в ефира слайдове с нападки против Симеонов. Като предлог обаче употребява напълно различен мотив - това, че вицепремиерът и водач на НФСБ поддържа независимостта на украинското православие от Русия. Сидеров се придържа към позицията на Кремъл, че това ще докара до ерес в православието, а защото точно това желал Сорос, Валери Симеонов бил " соросоид " и също така " джендър ".

Вчера Волен Сидеров отпътува за Кишинев за конгрес на Алианса на консерваторите и реформистите в Европа, където " Атака " публично ще подаде документи за участие в организацията, в чието управление е Бареков.

Противоречията сред " Атака " и НФСБ са кардинални, само че няма да повлияят на стабилността на държавното управление. " Атака " не се готви да напуща Оперативна програма и няма да прави избирателен съюз с Николай Бареков, увери проф. Станислав Станилов, народен представител от " Атака ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР