ASUS представи някои интересни нови концепции за компютърен хардуер на

...
ASUS представи някои интересни нови концепции за компютърен хардуер на
Коментари Харесай

ASUS ще започне да произвежда безжични видео-карти до края на 2023 г

ASUS показа някои забавни нови концепции за компютърен хардуер на Computex 2023. Една от тях беше прототипът на видеокарта, която не употребява обичайни кабели за зареждане.

Вместо това прототипната карта се включва в специфичен конектор на дънната платка на компютъра. Този слот обезпечава на картата мощ до 600 вата. Тайната е, че слотът към момента е обвързван със общоприет 16-пинов кабел, който се свързва към зареждането на компютъра. Така че, макар че графичната карта не се нуждае от кабел, слотът, към който се свързва, към момента се нуждае от подобен. Подобно решение обаче би трябвало да обезпечи по-чист интериор на компютъра с по-малко захранващи кабели.

В момента, съгласно известие на студио EIXA по отношение на ревюто Bilibili World 2023 в Шанхай, Китай, ASUS сподели нова версия на тази безжична графична карта. Става дума за това, че компанията е решила да извади тази карта от стадия на първообраз и напълно скоро да стартира нейното всеобщо произвеждане.

Самата карта ще употребява GPU NVIDIA GeForce RTX 4070. Тя ще има три вентилатора и ще се предлага в бяло или черно. Ускорителят към момента ще употребява елементарния интерфейс PCIe Gen 4.0 x16, който се употребява и в други карти, само че ще е със специфичен захранващ слот.

Недостатъкът на този вид захранващ конектор е, че тези, които желаят да закупят картата, ще би трябвало да закупят за своя компютър и специфична дънна платка от ASUS. Всички захранващи конектори за тези дъна ще бъдат изведени на задния панел, само че със специфичен захранващ слот за картата.

ASUS ще стартира всеобщото произвеждане на картите и специфичните дънни платки тази есен, което значи, че могат да бъдат пуснати в продажба някъде в края на 2023 година или началото на 2024 година Очаква се и двата продукта да са с по-висока цена от нормалната, точно заради описаните нововъведения.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР