ASUS представи на голямото изложение CES 2018 в Лас Вегас

...
ASUS представи на голямото изложение CES 2018 в Лас Вегас
Коментари Харесай

CES 2018: едноплатковият компютър ASUS Tinker Board S за разработчици

ASUS показа на огромното ревю CES 2018 в Лас Вегас новата мини-платка за разработчици Tinker Board S, позиционирана от производителя като по-производителна опция на известния измежду компютърните запалянковци и разработчици миникомпютър Raspberry Pi.
Новият миникомпютър се базира на системата-върху-чипа Rockchip RK3288 с четири ARM Cortex-A17 процесорни ядра, работещи с тактова периодичност до 1,8 GHz. На платката са сложени 2 GB оперативна памет вид LPDDR3 и 16 GB флаш-диск вид eMMC. Налични са слот за слагане на външна microSD карта памет, Wi-Fi 802.11 b/g/n и Bluetooth 4.0 модули за безжична връзка, четири USB 2.0 врата, HDMI и MIPI-DSI видеоизходи, Gigabit Ethernet порт и 40-пинов конектор за включване на външни разширителни устройства.



Както при предходния, не толкоз мощен модел на същия едноплатков компютър, поддържа се операционната система Linux, а продуктивността на устройството е задоволителна за възпроизвеждането на 4К видео и тон с периодичност на дискретизация 192 KHz.

Запазили са се габаритните размери на истинския миникомпютър Tinker Board – 5,6х54 милиметра, както и разположението на портовете, само че цената на новия  ASUS Tinker Board S е повишена от $68 на $80 .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР