ASUS официално представи своя нов флагмански смартфон ZenFone 6. Телефонът

...
ASUS официално представи своя нов флагмански смартфон ZenFone 6. Телефонът
Коментари Харесай

ASUS ZenFone 6: флагмански смартфон с подвижна двойна камера

ASUS публично показа своя нов флагмански смарт телефон ZenFone 6. Телефонът има тесни железни рамки и двойна камера със специфичен механизъм, който дава опция тя да се употребява както като съществена, по този начин и като предна камера.

ASUS ZenFone 6 е оборудван с 6,4-инчов IPS екран с резолюция 2340х1080 пиксела, съответствие на страните 19,5:9, оптималната бляскавост 600 кандела на квадратен метър, 100% обсег на DCI-P3 цветовото пространство и 93% от NTSC цветовото пространство. Екранът е предпазен със закаленото стъкло Gorilla от 6-то потомство с 2.5D резултат по края. Дисплеят заема 92% от площта на предния панел.



Смартфонът се базира на системата върху чипа Qualcomm Snapdragon 855 с 8 Qualcomm Kryo 485 процесорни ядра с тактова периодичност до 2,84 GHz и интегрирания графичен ускорител Adreno 640. Налични са 6, 8 или 12 GB оперативна памет, 64, 128, 256 или 512 GB флаш-диск. Скенерът за пръстови отпечатъци е подложен на задния панел. Корпусът е направен от метал, затрупан със закалено стъкло. Рамата е направена от алуминий серия 6000.

Камерата разполага с два оптични модула. Резолюцията на първия е 48 МР, датчикът е Sony IMX586, има лазерна система за автоматизирано фокусиране и двойна светодиодна фотосветкавица, а оптиката е с апертура F/1,79. Резолюцията на втория оптичен модул е 13 МР, а оптиката е широкоъгълна с ъгъл на виждане 135 градуса и апертура F/2,4. Камерата е преносима и се завърта по подобен метод, че може да се употребява и като предна. Ъгълът на завъртане се контролира с акуратност до 2 градуса. Това се реализира благодарение на профилиран стъпков мотор и дребна скоростна кутия.

Блокът на камерата е изработен от аморфна железна сплав, която е с 20% по-лека и четири пъти по-здрава от неръждаемата стомана. Моторизираният механизъм за нейното задвижване устоя 100 000 завъртания, които при 28 автопортрета дневно ще стигнат за към 5 години. В новия смарт телефон е вградена отбрана на преносимата камера – когато акселерометърът записва рухване, камерата автоматизирано се връща на мястото и се фиксира в безвредно състояние.

ASUS съобщи, че ZenFone 6 е първият в света смарт телефон, който разполага с предна камера за автопортрети, която може да снима 4К видео при скорост 60 фрагмента в секунда с електронна стабилизация на изображението.

Камерата поддържа HDR+, има нощен режим и може да снима панорами. Реализиран е и HDR+ Enhanced режима, при който няколко RAW фрагмента се сплотяват в една обща фотография с по-голяма динамичност на изображението. Нощното правене на снимки работи по сходен метод – 16 фрагмента образуват една фотография, на която се виждат всички обекти, даже и при напълно ниска осветеност на сцената. По подразбиране се употребява 12 МР режим на снимане с размер на пиксела 1,6 микрона. Но при положително осветление на сцената може да се вършат висококачествени 48 МР фотоси.

Захранването на ASUS ZenFone 6 се реализира от акумулаторна батерия с потенциал 5000 mAh. Използва се бързо зареждане с мощ 18 W, като се поддържат технологиите Quick Charge 4.0 и USB-PD. Самият смарт телефон може да зарежда (чрез USB-C-USB-C кабел) и други мобилни устройства – смарт часовници, слушалки, фитнес гривни и така нататък С едно зареждане телефонът може да работи няколко дни в деен режим. За един час батерията се зарежда до 60%. Габаритните размери на телефона са 159,1 x 75,44 x 9,2 мм при тегло 190 грама.

ZenFone 6 има два слота за SIM карти, както и обособен слот за microSD паметта . От дясната страна е подложен бутон за задействане на Гугъл Assistant. Чрез настройките може да се дефинира осъществяването на друго деяние с този бутон – задействане на фенерчето, включване записа на аудио и/или видео и така нататък Конфигурацията на мобилното устройство включва LTE модем Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0 и NFC модули за безжична връзка, GPS правоприемник с два честотни диапазона, два микрофона и стерео представители.

Устройството работи под ръководството на операционната система Android 9.0 с фирмения потребителски интерфейс ZenUI 6. Някои общоприети приложения са сменени с фирмени – часовника, диктофона, файловия управител и други. През втората половина на 2019 година ZenFone 6 ще бъде освежен до Android 10, а през 2020 година – до Android 11.

ZenFone 6 се зарежда посредством USB Type-C врата. Освен това, смарт телефонът има общоприетоо 3,5-милиметрово аудио гнездо за слушалки. В комплекта са сложени висококачествени слушалки с поддръжката на технологията за обемен тон DTS Headphone XTM 7.1 . Инсталирано е особено приложение еквалайзер. което може да се употребява по избор. За възпроизвеждане на първокласен тон посредством безжична Bluetooth връзка се поддържат стандартите aptX HD, aptX adaptive и LDAC.

В новия смарт телефон в осъществен режима Game Genie , който се задейства автоматизирано при пускане на игра. В този режим се изключват уведомленията, скрива се навигационния панел, а от паметта се отстраняват процесите, отнемащи доста запаси. И още, Game Genie дава опция за запис и стриймване на геймплея, и може да извежда информация за честотата на възобновяване на фрагментите и температурата на процесора и смарт телефона.

В бенчмарковете AnTuTu, Geekbench, PCMark и 3Dmark новият ASUS ZenFone 6 демонстрира близки до рекордни резултати:

Предлагат се два цвята на корпуса на ASUS ZenFone 6 – черен (Midnight Black) и сребрист (Twilight Silver).

Продажбите на флагманския смарт телефон ASUS ZenFone 6 ще започват в края на този месец. Цената на модела с 6 GB оперативна памет и 64 GB флаш-диск е 499 евро , а версията със 127 GB вградена памет е с цена 559 евро. Моделът с 8/256 GB памети коства 599 евро. Засега няма информация за цените на моделите с повече памет.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР