ASUS има традиция в създаването на приятни за окото и

...
ASUS има традиция в създаването на приятни за окото и
Коментари Харесай

Ревю на ASUS ZenBook 14 : елегантен и мощен

ASUS има традиция в основаването на приятни за окото и в същото време мощни и функционални портативни компютри. Най-новото сходно попълнение на компанията е ZenBook 14 (UX433FN). Елегантният модел незабавно хваща окото с съвсем безрамковия си NanoEdge екран, който за разлика от други модели, е с оптимално изтънени рамки и от четирите си страни. Рамките са с дебелина от едвам 2.9/3.3/6.1 мм. Благодарение на това, устройството, което предлага 14 “ Full HD екран е с размери (и даже по-компактно) от доста 13.3 “ преносими компютри.

Лаптопът е с железна структура с дебелина 15.9 мм и се предлага в два цвята – наследник (Royal Blue) и сребрист (Icicle Silver). Добро дизайнерско решение е съществуването на детайли оцветени в розово-златист цвят. ZenBook 14 разполага със специфична ErgoLift панта, която повдига задната част на корпуса при отваряне на капака. Това разрешава постигането на ъгъл от 3 градуса, който е подобаващ за дълготрайно писане. Oт повдигането се подкрепя и охладителната система, позволявайки доставянето на повече въздух от отвореното пространство.

Въпреки компактните си размери и грациозен корпус, ZenBook 14 предлага прилична продуктивност. Серията включва конфигурации с избор сред 8-мо потомство Intel Core процесор (i5-8265U/i7-8565U ). Сред останалите параметри откриваме обособена видеокарта NVIDIA GeForce MX150, 8GB/16GB LPDDR3 RAM и до 1TB SSD сторидж. Благодарение на тези параметри, устройството може да се оправи и с по-натоварващи приложения, а даже и някои игри. Можете умерено да обработвате изображения и да го употребявате както за работливост, по този начин и за развлечение.

Моделът включва ASUS SonicMaster стерео звукова система със surround-sound и смарт усилвател. Системата е сертифицирана от Harman Kardon. Клавиатурата е пълноразмерна и с подсветка. Ходът на клавишите е 1.4 мм, което е сносно, имайки поради цялостната дебелина на структурата. Доста е забавна опцията за интегриран дигитален блок в тъчпада, който може да бъде потребен в някои обстановки.

Лаптопът разполага с задоволително варианти за свързване, измежду които двубандов 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 5.0, 2 x USB Type-A врата и по един HDMI и USB Type-C портове. Налични са още 3.5 мм аудио жак и читател на MicroSD памет карти.

Един от главните фактори при избора на сходен вид портативни компютри (тънки и леки) е издръжливостта на батерията. В това отношение ZenBook 14 е приятна изненада. Моделът предлага самостоятелност с един заряд на батерията до 14 часа, което несъмнено е постижимо при съществено ограничение на потреблението на сила. Вградената батерия е с потенциал 50Wh, а предоставяното зарядно е с мощ 65W.

ASUS ZenBook 14 впечатлява с елегантната си визия и компактна структура, което не е за сметка на продуктивността. Доста хитро е решен казусът с охлаждането на сходни тънки преносими компютри, употребявайки специфичната ErgoLift панта, която повдига задната част на структурата. Наличието на 8-мо потомство Core процесори на Intel в композиция с обособена видеокарта е задоволителен отзив, че с изключение на да предлага хубав дизайн, ZenBook 14 може да прави и много работа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР