Астрономите в Нова Зеландия откриха нова планета - Супер Земя.

...
Астрономите в Нова Зеландия откриха нова планета - Супер Земя.
Коментари Харесай

Астрономи откриха Супер Земя в далечна галактика

Астрономите в Нова Зеландия откриха нова планета - Супер Земя. Подобно изобретение е " едно на милион ".
Според информация на уеб страницата за софтуерни вести, основан в Индия - TechExplorist, учени от университета в Кентърбъри са разкрили планетата благодарение на микрообективна техника. Подробностите за проучването са оповестени в „ The Astronomical Journal “.
Планетата, наречена OGLE-2018-BLG-0677, е следена за първи път през 2018 година благодарение на телескоп в Чили, а по-късно посредством три идентични телескопа в Чили, Австралия и Южна Африка, заяви TechExplorist.
" Планетата има маса някъде сред тази на Земята и Нептун. Орбитата й е сред Венера и Земята от рождената й звезда. Очаква се звездата-домакин да има по-малка маса от нашето Слънце, а планетата да има " година " от почти 617 дни ", написа TechExplorist.
Ръководителят на изследователския екип Херера Мартин сподели: " Комбинираната гравитация на планетата и нейната звезда-домакин е повода светлината от по-далечна фонова звезда да бъде увеличена по избран метод ", добавяйки: " Използвахме телескопи, публикувани по света, за премерване на пречупващ светлината резултат. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР